Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα

Του Διονύση Δελλή

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, μέσα στο «Καραϊσκάκης». Και επιστροφή σε ένα καθαρό +5 για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη που δείχνει να διαθέτει «μέταλλο» ώστε όντως φέτος να βάλει στόχο το παραπάνω. Την πραγματική διεκδίκηση του τίτλου έπειτα από πολλά χρόνια.

Κάνουν λάθος όμως όσοι από χθες το βράδυ εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός μειώνει τις δικές του πιθανότητες. Σκληρό το μάθημα, αλλά ίσως την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα

του Μίτσελ.

Ανέδειξε σοβαρές αγωνιστικές δυσλειτουργίες, λίγο πριν ανοίξει το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο. Είναι μήνυμα αυτή η ήττα, ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Ότι χρειάζεται αναθεώρηση του αγωνιστικού πλάνου. Ότι υπάρχει θέμα ενίσχυσης. Ο Ολυμπιακός λοιπόν με την μεγάλη οικονομική ικανότητα, αλλά και με την εμπειρία στον πρωταθλητισμό μπορεί αυτό το χθεσινό όσο και αν μοιάζει παράξενο να το κάνει... όπλο του. Ίσως σήμερα να θεωρείται εξωφρενικό. Σε βάθος χρόνου όμως, μπορεί αυτή η «αλήθεια» του ντέρμπι να γίνει βάση αντεπίθεσης. Και βέβαια υπάρχει και ο Παναθηναϊκός. Επέστρεψε ο Μπεργκ και σήμερα υπάρχει μια αποστολή εκτός έδρας στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Αν οι Πράσινοι επικρατήσουν είναι στο -1 από τον Ολυμπιακό, και το -6 από τον ΠΑΟΚ. Έχουν βγάλει όμως και τα δύο εκτός έδρας ντέρμπι. Άρα με τη σειρά τους, μπαίνουν στο παιχνίδι. Και κάπως έτσι μπορεί να έχουμε μια Σούπερ Λιγκ με τρεις ομάδες σε ανταγωνισμό για τον τίτλο. Ένα πρωτάθλημα πολύ πιο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα. Μια λίγκα που θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, που θα δώσει σασπένς. Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να τα βλέπει κανείς όλα μαύρα. Ούτε να επενδύει σε μια διαρκή υποτίμηση ενός προϊόντος όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το να δούμε ένα πρωτάθλημα με τρεις ομάδες να το διεκδικούν, με τρεις-τέσσερις να διεκδικούν την παρουσία τους στα πλέι-οφ με τέσσερις να υποβιβάζονται και με 18 να είναι από αγωνιστική σε αγωνιστική με την... ανάγκη, μπορεί να φέρει μια εικόνα από εκείνες που έχουμε ξεχάσει. Να φέρει κόσμο στα γήπεδα. Να δώσει ώθηση.

ΥΓ. Στα ιδιαίτερα του ντέρμπι του Φαλήρου, η επίσκεψη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ για να δώσει συγχαρητήρια. Η θερμή συνομιλία του, με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Η ευχή του έλληνα κόουτς, να τα καταφέρει την Τρίτη ο πρωταθλητής Ελλάδας με τη Μάλμε. Αν τα βλέπαμε αλλού θα τα ζηλεύαμε και θα μιλούσαμε για πολιτισμό. Συμβαίνουν και εδώ καμία φορά. Και αξίζουν ειδικής μνείας. Για να έχουν και συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα