Το τέλος της λογικής

του Γιώργου Αποστολίδη

Όταν ελληνικές εταιρίες φεύγουν από τη χώρα, εμείς περιμένουμε ξένες επενδύσεις. Επειδή υπάρχουν συντάξεις μαϊμού κάποιος σκέφτηκε ότι πρέπει οι συγγενείς εν ώρα πένθους να ψάχνουν διημερεύοντα συμβολαιογράφο. Οι νησιώτες από τη Σίφνο και τη Δονούσα θα τρέχουν στη Σύρο και από τα ορεινά χωριά στα Γρεβενά ή την Αμφισσα, για να επιτραπεί η κηδεία.

Όταν πολιτικά χείλη έλεγαν πέρυσι ότι οι «ξενοι δεν μας πιστεύουν ότι
θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή και για αυτό πρέπει να βάλουμε φόρους στους μισθωτούς» οι μόνοι που ήξεραν για την αναξιοποίητη λίστα  Λαγκάρντ ήταν οι ίδιοι καθώς την είχαν στα συρτάρια τους.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων βασιλεύει και ως λύση βρέθηκε να πληρώνουν όλοι ακριβότερα για να μην μπορούν να κλέβουν οι λαθρέμποροι...

Τώρα θέλουν να μειώσουν το κόστος των απολύσεων για  να «ανοίξει η αγορά εργασίας». Όμως το μόνο που θα γίνει είναι ενα νέο κύμα απολύσεων έναντι πινακίου φακής. (Ποιός ζήτησε το μέτρο; Η τρόικα ή ορισμένοι εργοδότες, άραγε).

Πόσο «ευρωπαϊκά» είναι όλα αυτά, πόσο απέχουν από το κοινοτικό κεκτημένο;  
'Οπως και ο κατώτατος μισθός που ουδόλως συνέβαλε στην απασχόληση και σε ομαδικές προσλήψεις...

Ερωτήθηκε άραγε η Task Force , η οποία γιόρτασε ένα χρόνο εδώ, εάν υπάρχει μέθοδος έρευνας για τις off shore; Οι αρμόδιες υπηρεσίες πάντως για το βασίλειο των off shore στο Κρανίδι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.  
 
Ποιός Άραβας, Κινέζος, Ρώσος ή Ευρωπαίος θα έρθει ως επενδυτής σε μια χώρα με τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια; 

Ποιοί φωστήρες απειλούν όσους κατέστησαν αναγκαστικά οφειλέτες των 300 ή 5.000 ευρώ, με κατασχέσεις μισθών, όταν οι  διαπιστωμένοι μεγαλοοφειλέτες δεν έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια...

Πώς ζητείται η εμπιστοσύνη της τρόικα, του ΔΝΤ και της Ε.Ε όταν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από τους ίδιους τους πολίτες προς το ασυνεπές κράτος; 

Ποιός πιστεύει οτι εάν αποχωρήσουν δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί θα είναι οι επίορκοι, ασυνεπείς και οι κομματικοί διορισμοί που έγιναν από το παράθυρο. Συνήθως θύματα είναι οι έντιμοι, οι συνεπείς και όσοι δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη. 

Μέτρα αποσπασματικά, σπασμωδικά, τα οποία ενισχύουν την εικόνα
αναξιοπιστίας. Όπως όταν περιμένεις να αυξηθεί το αφορολόγητο και καταργείται και εκείνο των παιδιών.

Όσο για τη μεγάλη δόση των 31,5 δισ. το μεγαλύτερο τμήμα προορίζεται για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, όμως ελάχιστοι σημειώνουν ότι η ρευστότητα στην αγορά δεν θα προέλθει από αυτά τα χρήματα, αλλά από τις καταθέσεις εάν και όταν βεβαίως επιστρέψουν...

Όμως ανάλογο αντιστάθμισμα έναντι του κουρέματος δεν εδόθη στα Ταμεία ή όσα ιδρύματα είχαν τα αποθεματικά τους υποχρεωτικά και άτομα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, στο εξωτερικό μεγάλες τράπεζες ερευνώνται και  παραδέχονται οτι επί έτη χειραγωγούσαν τα επιτόκια διεθνώς.

Η ύφεση κτυπά όμως την πόρτα ολόκληρης της Ε.Ε και το χρέος της ίδιας της Γε
Keywords
Τυχαία Θέματα