«Το Ταχύτατα Διαστελλόμενο Σύμπαν»

Στα πέρατα του σύμπαντος θα επιχειρήσει να ταξιδέψει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρείας, Τιερί Κουρβουασιέ, όσους παρακολουθήσουν την αποψινή διάλεξή του στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Συγγρού 387. Για την εκδήλωση μίλησε στον Αθήνα 984 και στην Μαρία Τιγκιρίδου ο διευθυντής του Πλανητάριου, Διονύσης Σιμόπουλος.

«Το Ταχύτατα Διαστελλόμενο Σύμπαν» είναι ο τίτλος της μίας και μοναδικής ομιλίας που θα δώσει στο Ίδρυμα Ευγενίδου ο Dr. Thierry Courvoisier, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρείας.

Η Διάλεξη,

η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, υπόσχεται να μας «ταξιδέψει» στο χώρο και το χρόνο και να  μας οδηγήσει από την Αθήνα στα πέρατα του Σύμπαντος, από το σήμερα και έως πίσω στη γέννηση του Σύμπαντος πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια!

Στη διάρκεια του ταξιδιού αυτού θα παρακολουθήσουμε τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις της Κοσμολογίας και το τι σημαίνει κάθε μια από αυτές. Γιατί  πραγματικά το Σύμπαν είναι και τεράστιο και παράξενο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα