Το Σάββατο του Παραγωγού

«Το Σάββατο του Παραγωγού», ο θεσμός που καθιερώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, επανέρχεται στο χώρο της, στην Πλάκα, (Τριπόδων 28), αυτό το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.Η ιδέα του θεσμού είναι να εξοικειωθούμε όλοι με τις ιδιαιτερότητες της γεωργικής παραγωγής και την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Δυο σημαντικοί Έλληνες παραγωγοί θα μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους: το «Κτήμα Γ. Κοκοτού», που σε

έκταση άνω των 80 στρεμμάτων στις πλαγιές της Πεντέλης συνυπάρχουν ελαιώνας, λαχανόκηπος, μελίσσια, ορνιθοτροφείο με τον αμπελώνα και το παραδοσιακό οινοποιείο. Eκεί παράγονται τα βραβευμένα κρασιά του κτήματος (www.ktimakokotou.gr). Μαζί και «Το Χασαπάκι», με την εκλεκτή σειρά τυποποιημένων προϊόντων από βουβαλίσιο, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, από το ομώνυμο κρεοπωλείο, που λειτουργεί από το 1976 στη Ροδόπολη Σερρών (www.toxasapaki.gr).

Επίσης, θα συμμετέχει η κ. Γεωργία Κοφινά, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ερευνήτρια γαστρονομίας, που θα μιλήσει για τη διατροφή στο πλαίσιο της παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας και θα δώσει οδηγίες οργάνωσης μενού, αλλά και το 1ο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, που έχει δημιουργήσει κήπο στην αυλή του σχολείου, που καλλιεργείται και συντηρείται για δεύτερη χρονιά από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο της γραμματείας 210 3225245.

Keywords
Τυχαία Θέματα