Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό

Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, σημείωσε, επαναλαμβάνοντας επιδοκιμαστικά τη διατύπωση του Αλέξη Τσίπρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα. Νωρίτερα, κατά την τοποθέτησή του στο Φόρουμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: "Βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας,

αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια".

Απηύθυνε δε μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει πίσω της την εμμονή στην πολιτική της λιτότητας και να επιστρέψει στις καταστατικές της αρχές,

Στη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη τονίσθηκε η σημασία της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, με κρίσιμους σταθμούς τη διοργάνωση του έτους Ελλάδας-Ρωσίας το 2016 και την επεξeργασία ενός μνημονίου οικονομικής συνεργασίας. Δεν έγινε καμία συζήτηση για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα κατά τη συνάντηση, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ υπογράφηκε η καταρχήν ελληνορωσική συμφωνία την οποία ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε ιστορική Ελλάδας - Ρωσίας για τη δημιουργία αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο που θα διέρχεται από το ελληνικό έδαφο.

Επιπλέον ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, αλλά είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις εταιρείες της Ρωσίας, οι οποίες θα εργαστούν για την κατασκευή σε ελληνικό έδαφος της προέκτασης του αγωγού Turkish Stream δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα