Το πραγματικό ερώτημα είναι «ναι» ή «όχι» στο ευρώ

«Ένα δημοψήφισμα με παραπλανητικό ερώτημα εξευτελίζει την έννοια του δημοψηφίσματος, χρησιμοποιεί το δημοψήφισμα, όπως το χρησιμοποίησαν οι χούντες» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,
Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για μεθόδευση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «το 45% στο εσωτερικό του είναι υπέρ της δραχμής. Δεν αποκλείεται να είναι ένα lobby δραχμής!» «Το πραγματικό ερώτημα είναι "ναι" ή "όχι" στο ευρώ και στην Ευρώπη. Πέντε μήνες κοροϊδίας αρκετά! Εάν υπάρξει "ναι", η χώρα μπαίνει σε τροχιά πολιτικών εξελίξεων. Μπορεί να μην είναι άμεση λύση οι εκλογές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα είναι να μπει σε πρόγραμμα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο μίας κυβερνητικής λύσης, συνισταμένης δηλαδή των άλλων κομμάτων, η οποία μπορεί να αναλάβει το καθήκον. Να βάλει τη χώρα σε πρόγραμμα, ζητώντας παράταση και παίρνοντας παράταση του προγράμματος για λίγες εβδομάδες και στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Δηλαδή, να είναι μία πολιτική εκλογική κυβέρνηση, η οποία δεν έχει τις δυσκολίες των προθεσμιών που έχει η υπηρεσιακή» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη στάση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Εμείς τον καλέσαμε να μην υπογράψει. Ως ανώτατο όργανο του κράτους, αφού υπέγραψε, δεν μπορούμε ούτε να τον καθυβρίζουμε, ούτε να του ασκούμε κριτική. Άρα, πριν ασκήσει την αρμοδιότητά του, του λέγαμε κάτι, την άσκησε με τον τρόπο που την άσκησε. Η συζήτηση τελειώνει. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πολιτειακά προβλήματα, ούτε να είμαστε εκτός λειτουργίας θεσμών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα