Το πιο λαμπερό φεγγάρι

Το φωτεινότερο φεγγάρι του χρόνου, η Αυγουστιάτικη πανσέληνος, θα στολίσει απόψε τον ουρανό και το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους, σε όλη τη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους , θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Όπως είπε η Γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού , αρχαιολόγος Μαρία Βλαζάκη, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου, περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, αλλά και μουσεία, θα είναι ανοιχτά τη βραδιά της Πανσελήνου. «Πολλοί τοπικοί φορείς
έσπευσαν να βοηθήσουν και χρηματοδότησαν εκδηλώσεις, όπως, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις κλπ, ενώ κάποιοι χώροι, που θα δεν έχουν κάποια εκδήλωση, θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τα μεσάνυχτα κατά μέσο όρο. Η Ακρόπολη δεν θα είναι ανοιχτή, λόγω του ότι την επισκέπτεται πάρα πολύς κόσμος και κυρίως εξαιτίας της ολισθηρότητας σε συνδυασμό με το ότι θα είναι νύχτα, υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Ωστόσο από τον λόφο του Φιλοπάππου, μπορεί κανείς να απολαύσει την Ακρόπολη. Εκεί θα λάβει χώρακι εκδήλωση της Α' Εφορείας Αρχαιοτήτων , ενώ θα είναι ανοιχτό και το μουσείο της Ακρόπολης. Στο Λόφο του Φιλοπάππου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα έχει την εκδήλωση με τίτλο "Στου Φιλοπάππου, είναι κρυμμένη η αγάπη μου κάπου". Ταυτόχρονα και στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την Λίνα Νικολακοπούλου και την Αργυρώ Καπαρού, ενώ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ανοιχτή για το κοινό η έκθεση "Το ναυάγιο των Αντικηθύρων", από τις 8 έως τις 11 το βράδυ. Λίγο πιο μακρυά, στη Αττική, ενδεικτικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας δίνουν συναυλία ο Βασίλης Λέκκας και η Μελίνα Κανά. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Και όλα αυτά, χάρη και στους εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως είναι οι φύλακες, καθώς όλοι θα δουλέψουν εθελοντικά» τόνισε η κα Βλαζάκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα