Το παρατσούκλι του εγγονού μου είναι «Σπρεντ»

Οι συνεχείς αναφορές στα «σπρεντ» των ομολόγων έχουν περάσει, πλέον, από τα γεύματα εργασίας των Ιταλών τραπεζιτών και χρηματιστών στο νηπιαγωγείο των εγγονών του Μάριο Μόντι.

Ο Μόντι αποκάλυψε σήμερα ένα οικογενειακό μυστικό. Ο εγγονός του απέκτησε το παρατσούκλι «Σπρεντ» από τους συμμαθητές του, οι οποίοι έβαλαν ένα κεφαλαίο Σ στο πρώτο γράμμα ενός οικονομικού όρου που μέχρι πέρυσι λίγοι Ιταλοί ήξεραν ότι υπήρχε.

Στο μεταξύ ο όρος έχει γίνει καθημερινής χρήσης στα δελτία ειδήσεων και ένα από τα κύρια μέτρα στάθμισης της διάθεσης των επενδυτών στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει

η Ιταλία.

«Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που λίγοι γνωρίζουν», είπε ο Μόντι μιλώντας σε μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για «βαριά» θέματα όπως το μέλλον της Ευρώπης και η αβεβαιότητα των επικείμενων ιταλικών εκλογών.

«Το μικρότερο από τα τρία παιδιά της κόρης μου ήταν στο σπίτι και έβλεπαν μια ειδησεογραφική εκπομπή στην τηλεόραση και μιλούσαν για το σπρεντ», είπε ο Μόντι αναφερόμενος στη διαφορά ανάμεσα στο επιτόκιο αναφοράς (αυτό της Γερμανίας) και σ' αυτό με το οποίο δανείζεται μια χώρα, εν προκειμένω η Ιταλία.

«Κι εκείνος είπε, "Μα, μαμά, εγώ είμαι ο Σπρεντ"».

«Η λέξη έχει περάσει πλέον τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας ώστε του έδωσαν αυτό το παρατσούκλι», είπε ο Μόντι.

«Δεν ξέρω γιατί», συνέχισε ο πρωθυπουργός, προφανώς αστειευόμενος, αφού έχει πιστωθεί τη μείωση των σπρεντ και κατά συνέπεια του κόστους δανεισμού της Ιταλίας μέσα στους 13 μήνες που είναι πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα