Το πακέτο έχει κλείσει

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας πριν από λίγο στη Βουλή, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, αποκάλυψε ότι, οι συζητήσεις με την τρόικα έχουν φτάσει στο τέλος, με μικρές μάλιστα παραχωρήσεις απ' ό,τι φαίνεται και στα εργασιακά. «Το πακέτο έχει κλείσει και Παρασκευή και Δευτέρα θα ενημερωθεί το Euroworking group», τόνισε ο κ. Στουρνάρας,
ενώ για τις αποζημιώσεις είπε, «η τρόικα δέχθηκε να ανέβει το πλαφόν του μισθού στα 2.000 ευρώ για αποζημίωση 12 μισθών και ο χρόνος ειδοποίησης στους τέσσερις μήνες».

Διαδοχικές συναντήσεις έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός με υπουργούς, που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως «η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για ακόμη θετικότερα βήματα».

Σε όλα τα πολιτικά επιτελεία επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων και διεργασιών, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εντός της ημέρας, στην προσπάθεια να βρεθεί κάποια διέξοδος πριν την αυριανή συνεδρίαση του Euroworking group στις Βρυξέλλες.

Την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ θα συγκαλέσει το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα