«Το ΟΧΙ θα οδηγήσει σε μία καλύτερη συμφωνία»

Και οι δύο επιλογές στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα οδηγήσουν σε συμφωνία, αλλά μια ψήφος στο «Όχι» θα οδηγήσει σε μια καλύτερη συμφωνία, η οποία είναι «λίγο πολύ έτοιμη». Αυτό δήλωσε στο ιρλανδικό ραδιόφωνο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι «είτε υπάρξει "ναι" είτε "όχι", η συμφωνία θα έρθει στο άμεσο μέλλον. Εάν (οι πολίτες) πουν "ναι", η ελληνική κυβέρνηση απλώς θα υπογράψει στο σημείο που πρέπει την πρόταση των θεσμών της 25ης Ιουνίου».

Ο
υπουργός πρόσθεσε ότι «εάν πουν "όχι", μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτήν την εβδομάδα του αδιεξόδου έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που έρχονται εμπιστευτικά από την επίσημη Ευρώπη και μια συμφωνία είναι λίγο πολύ έτοιμη».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το χρέος της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές και ότι η χώρα θέλει μια λογική δημοσιονομική πολιτική με μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έδιναν τέλος στην κρίση και θα βοηθούσαν στην αποπληρωμή των χρεών.

Παρά τους θεατρινισμούς που έγιναν στις διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς και το αδιέξοδο θα τελειώσει. Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση θέλει ένα «όχι» ως υποστήριξη στην αποτυχία να συναφθεί μια συμφωνία, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως «δεν αποτύχαμε. Το Eurogroup απέτυχε».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας δεν έχει κανέναν λόγο να αντιτίθεται στις ελληνικές προτάσεις, καθώς οι Ιρλανδοί έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους ένα τεράστιο χρέος. Πρόσθεσε δε, ότι είναι η ώρα, προκειμένου οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες να ζητήσουν μία λογική ελάφρυνση χρέους από όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Απέρριψε δε την ιδέα ότι εάν επικρατήσει το «ναι» θα ήταν το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως δήλωσε, ακόμη και εάν συνέβαινε αυτό, η νίκη του «ναι» θα ήταν με μικρή διαφορά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέμενε το μόνο αξιόπιστο πολιτικό κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα