«Το Νήμα»

«Για μένα η Ελλάδα είναι γεμάτη ιστορίες και εδώ έχω εμπνευστεί» λέει η Βικτόρια Χίσλοπ στον Αθήνα 984 και στην Κωνσταντίνα Βρεττού, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Το Νήμα».

Η συγγραφέας που τόσο έχει αγαπήσει τη χώρα μας, συμπληρώνει με αισιοδοξία πως «στην  Ελλάδα υπάρχουν πάντα προβλήματα και καταστροφές αλλά υπάρχει και η επιβίωση επίσης«. «Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα»,

καταλήγει.

Με το νέο της βιβλίο «Το Νήμα» Η δημιουργός των best sellers, Βικτώρια Χίσλοπ , γυρίζει το χρόνο ακόμα πιο πίσω, στη Θεσσαλονίκη του 1917. Πρόκειται για μια ιστορία πίστης και αγάπης για όλους τους ανθρώπους, αλλά και τους τόπους που προσδιορίζουν τις ζωές τους. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Δημήτρης Κομνηνός, γεννιέται το 1917 στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη της μεγάλης πυρκαγιάς που σάρωσε την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου Χριστιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι ζούσαν αρμονικά. Αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς καταστροφικών γεγονότων. Όσο για την ηρωίδα, πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Έχοντας χάσει τη μητέρα της μέσα στο πανδαιμόνιο της φυγής, βρίσκεται μόνη της πάνω στο πλοίο προς έναν άγνωστο προορισμό. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Θεσσαλονίκης.

Το νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Χίσλοπ κυκλοφόρησε σήμερα από τις εκδόσεις Διόπτρα και σίγουρα, ήδη κάποιοι θα έχουν αρχίσει να σκέφτονται τη μεταφορά του στην τηλεόραση.

Λίγα λόγια για την Βικτώρια Χίσλοπ: Η Victoria Hislop σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο St Hilda’s College της Οξφόρδης. Είναι ταξιδιωτική συντάκτρια για τις περιοδικές εκδόσεις Sunday Telegraph, Mail on Sunday και Woman & Home. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Το Νησί, παρέμεινε στο Νο. 1 της λίστας ευπώλητων βιβλίων των Sunday Times επί οκτώ διαδοχικές εβδομάδες και έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το Νησί αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο για την Ελλάδα, κορυφαίο best seller όλων των εποχών και αγαπήθηκε τόσο από το γυναικείο όσο και από το ανδρικό κοινό και έχει μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, Ο Γυρισμός, κατέλαβε με την κυκλοφορία του τη δεύτερη θέση στη λίστα ευπώλητων των Sunday Times και την πρώτη θέση στη λίστα βιβλίων με μαλακό εξώφυλλο.
Η Victoria ζει στο Κεντ με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα