Το φυσικό αέριο στο διαλόγο του Κυπριακού

Σταθερή και διακηρυγμένη θέση της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι το θέμα του φυσικού αερίου δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συζήτησης στο πλαίσιο του διαλόγου για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο Χριστοφίδης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», σχολίαζε δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στη Νέα

Υόρκη, ότι στη συνάντηση που θα έχει το Σάββατο με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα υποβάλει σχέδιο για εντοπισμό και εξόρυξη υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Τουρκία και τον Ντερβίς Έρογλου να συνεργασθούν για σωστή λύση του Κυπριακού, ώστε ολόκληρος ο Κυπριακός λαός να ωφεληθεί από τα αποτελέσματα των προσπαθειών για το φυσικό αέριο.

Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, ο Ντερβίς Έρογλου δεν μπορεί να μετατρέψει σε δικοινοτική διαμάχη το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα