Το φτηνό παντοπωλείο «η Φωλιά»

Η Φωλιά της Μεσαίας τάξης, ένας κοινωνικός πολυχώρος στη Συγγρού που προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και σχολικά σε συμβολικές τιμές.

Στη Φωλιά (Δράκου 28, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ), μπορεί κανείς με ετήσια συνδρομή 25 ευρώ να προμηθεύεται είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, απορρυπαντικά, πάνες), ρούχα, βιβλία, σχολικά προϊόντα, παιχνίδια, αλλά και να ζητά ψυχολογική υποστήριξη ή να χρησιμοποιεί εργαστήρια για παιδιά, σε τιμές συμβολικές, που σαφώς και δεν έχουν σχέση με τις τιμές της αγοράς.
Παράλληλα πραγματοποιούνται δωρεάν διανομές σε 4.500 ανέργους, απόρους με παιδιά και ηλικιωμένους, στους οποίους διανέμονται είδη πρώτης ανάγκης και μάλιστα στα σπίτια τους.

Απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες και φιλοδοξεί να αποτελέσει όπλο για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.  Ο θεσμός παρέχει επίσης ψυχολογική υποστήριξη με τη συνδρομή 70 εθελοντών ψυχολόγων σε ανέργους με παιδιά και σε απόρους ανέργους του 2010-2011, που τόσο ανάγκη έχουν αυτήν τη δύσκολη περίοδο ένα χέρι βοήθειας.
Για τα παιδιά υπάρχει η «Παιδική Φωλιά» που προσφέρει πρωτότυπα εργαστήρια και βοήθεια στη μελέτη σε παιδιά, χάρη στους εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Οι εθελοντές της «ΦΩΛΙΑΣ στήριξης ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ» έχουν στόχο να βοηθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, πράγμα που για να το πετύχουν, πέρα από την προσωπική τους συμβολή, χρειάζονται και οικονομική ενίσχυση.

Οσοι ενδιαφέρονται για την πρωτοβουλία τους μπορούν να καταθέσουν όποιο ποσό επιθυμούν σε δύο τράπεζες (Alpha Bank: 14900 2002 00 6812 και Τράπεζα Κύπρου: 329 349 47), γνωρίζοντας άλλωστε ότι οι ενισχύσεις αποτελούν τη μόνη πηγή χρηματοδότησης της ομάδας.

Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια είναι 25 ευρώ, ενώ με την εγγραφή μέλους δίνονται σχολικά είδη αξίας 120€ ή τρία ρούχα επιλογής του εγγραφόμενου μέλους από τον χώρο ρουχισμού της οργάνωσης, αντίστοιχης αξίας. Δικαιολογητικά απαιτούνται μόνο για τις δωρεάν διανομές ειδών, ενώ για την πρόσβαση στη «ΦΩΛΙΑ» αρκούν η ετήσια συνδρομή και η ταυτότητα του εν δυνάμει συνδρομητή.
Keywords
Αναζητήσεις
η φωλια, το φτηνο παντοπωλειο η φωλια
Τυχαία Θέματα