Το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στη Γερμανία

Στη Γερμανία θα ταξιδέψει από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού», με οδηγό τον «Ποδηλάτη του Κόσμου», τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Βερροιώτη.

Ο «Ποδηλάτης του Κόσμου» θα περάσει από Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη, Μόναχο και Βερολίνο, όπου θα «στήσει» το ποδήλατό του, που λειτουργεί ως φορητό ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό στούντιο.

Σε κάθε πόλη θα πραγματοποιήσει τριήμερο ραδιοτηλεοπτικό μαραθώνιο, «για να καταγράψει τα νέα
δεδομένα της ομογένειας να συνομιλήσει με τις ελληνικές και φιλελληνικές κοινότητες, σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών, αλλά και να διερευνήσει τις δυνατότητες για σχέσεις συνεργασίας σε δράσεις πολιτισμού, συνεργατικότητας, και κοινωνικής επιχειρηματικότητας».

«Σύνθημά μου είναι η αλληλεγγύη και η συνοχή μεταξύ μας» τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση του φεστιβάλ, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βερροιώτης, που θα προσπαθήσει, μεταξύ άλλων, με την παρουσία του στη Γερμανία να δείξει το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας στους συναδέλφους του δημοσιογράφους και κατ' επέκταση στον γερμανικό λαό.

Όπως είπε, κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της «Ελλάδας Παντού» που είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Θωμάς Σοπιλίδης, ανάμεσα στους στόχους της «Ελλάδας Παντού», είναι «η ανάπτυξη και η εδραίωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας εντός και εκτός Ελλάδας, η ανάδειξη και η προώθηση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων, υπηρεσιών και αγαθών, η ανάδειξη και η προώθηση του σύγχρονου, παραδοσιακού και αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας, η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ανεκμετάλλευτου κοινωνικού και οικονομικού κεφαλαίου του ελληνισμού».

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της πρεσβείας της Ελλάδας στη Γερμανία και με την υποστήριξη του συλλόγου «Κύκλος φιλίας και προώθηση για το ελληνικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα