Το διακύβευμα εάν θα συνεχίσουμε στο ευρώ

Ως τις πιο κρίσιμες εκλογές από το 1974 και μετά χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, καθώς όπως είπε «το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο ευρώ, έστω και αν οι συσχετισμοί

είναι αρνητικοί, ή αν θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού χωρίς κανείς να λέει πού οδηγεί αυτή η πορεία». Το ζητούμενο είναι, πρόσθεσε ο κ. Βενιζελος, να προστατέψουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να κάνουμε με δίκαιο τρόπο τα επόμενα βήματα για την οριστική έξοδο από την κρίση.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι το περιβάλλον είναι δύσκολο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σε ένα δύσπιστο πλέον εκλογικό σώμα και επανέλαβε ότι στόχος παραμένει η πρωτιά του κόμματος για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

«Οι πολίτες αναρωτιούνται αν υπάρχει διέξοδος κι αν μπορεί να αναζητηθεί εντός του πολιτικού συστήματος. Πολλοί πιστεύουν ότι πολιτικό σύστημα είναι κόμματα που ασκούν ή άσκησαν εξουσία. Πίσω από την έννοια του πολιτικού συστήματος κρύβονται δυνάμεις που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες που τους αναλογούν. Ή ολόκληρα συστήματα εξουσίας» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εκφασισμού της πολιτικής ζωής και άσκησε κριτική στα κόμματα και στα «συστήματα εξουσίας» που θεωρούν ότι πολιτικό σύστημα είναι μόνο τα κόμματα εξουσίας, αρνούμενοι να αναλάβουν το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί.

Αναφερόμενος  τη δανειακή σύμβαση επεσήμανε: «Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αμφισβητεί της αξία της νέας δανειακής σύμβασης παρά το γεγονός ότι αποδέχεται ότι χάρη σ' αυτή τη σύμβαση διασφαλίζεται η θέση στο ευρώ αλλά η ίδια πλειοψηφία θεωρεί ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη είτε εφαρμόσουμε είτε όχι τη σύμβαση».

Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι «δεν είχε τίποτα συγκεκριμένο ή εφαρμόσιμο να πει ο κ. Σαμαράς και κάνει λόγο για μια αόριστη επαναδιαπραγμάτευση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα