Το αντίο του Δ.Αβραμοπούλου στους διαπιστευμένους συντάκτες

«H πιο δύσκολη νύχτα στη θητεία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αντιμετωπίσαμε επικίνδυνο επεισόδιο με τη Τουρκία. Αναγκάστηκα να πάρω μεσάνυχτα τηλέφωνο τον Τούρκο ομόλογό μου και να του πω, να τους μαζέψει, για να μην τα κάνουμε όλα «μπάχαλο» και γυρίσουμε τους λαούς μας 50 χρόνια πίσω.»

Αυτήν την αποκάλυψη έκανε ο απερχόμενος ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος στην τελευταία συνάντησή του με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες. Εκείνη τη νύχτα ένα ελικόπτερο

AS-532 Cougar του τουρκικού Στρατού , βρέθηκε για αρκετή ώρα στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Καλύμνου, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει υπέρπτηση πάνω από τη Σάμο.

Επίσης ο Δ. Αβραμόπουλος είπε, ότι υπάρχουν πολλά που έγιναν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά μεταξύ αυτών ξεχώρισε την οριστική επίλυση του προβλήματος με τα υποβρύχια ΤΥΠΟΥ 214 , που σταδιακά εντάσσονται στη Δύναμη του Στόλου, καθώς επίσης και με τη λειτουργία και την εκτέλεση της Πρώτης βολής με το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300, που ήταν αποθηκευμένο και ανενεργό στη Κρήτη από το 1999! Η Ελλάδα δεν θα παραχωρήσει τη αεροπορική βάση του Καστελίου της Κρήτης, για την εγκατάσταση αμερικανικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV's ). Είναι υπό διαπραγμάτευση και συζήτηση μεταξύ των δυο κρατών (Ελλάδας και ΗΠΑ), το αμερικανικό αίτημα για τα UAV's, με την Αθήνα να διευκρινίζει, ότι μπορεί να δώσει άδεια μόνο για εξόρμηση από την αεροναυτική βάση στη Σούδα.


Και ακόμη ο Δ. Αβραμόπουλος είπε, παρότι τα καθήκοντα του ευρωπαϊκού Επίτροπου που αναλαμβάνει από τη Δευτέρα, είναι απαιτητικά και το χαρτοφυλάκιο πολύ δύσκολο, εντούτοις, δεν προτίθεται να παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος του κόμματος της Ν.Δ. «Διατηρώ τη θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ. Δεν έχω καμία υποχρέωση να αποστασιοποιηθώ από τις πολιτικές μου θέσεις», επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Φεύγοντας, χάρισε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Άμυνας, ένα αναμνηστικό δώρο, το βιβλίο του ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΛΑ , «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1909».
Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα