Την Κυριακή ο 3ος ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Περισσότεροι από 12.000 δρομείς θα λάβουν μέρος στον 3ο ημιμαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 4 Μαΐου.
Την πρώτη Κυριακή του Μαΐου το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα γεμίσει και πάλι δρομείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στον 3ο ημιμαραθώνιο
της Αθήνας. Θα διεξαχθούν αγώνες 3χλμ, 5χλμ. και φυσικά ο ημιμαραθώνιος με συνολική απόσταση 21,1 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα φιλοξενηθούν στην πλατεία Συντάγματος.

Ο οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Κομίνης παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της οργανωτικής επιτροπής, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του στην εξέλιξη του θεσμού.

"Το 2010 δέχθηκα τον κύριο (Βασίλη) Σεβαστή στο δημαρχιακό μέγαρο και συζητήσαμε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ. Είδαμε πως υπήρχε ένα κενό στην Αθήνα, γνωρίζοντας για τους ημιμαραθωνίους που διεξάγονται κάθε χρόνο στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο ημιμαραθώνιος εξελίχθηκε σε θεσμό με πολλαπλά οφέλη. Το κέντρο πρέπει να είναι ζωντανό. Ο αγώνας διεξάγεται σε μια περίοδο σχετικής αισιοδοξίας με την τουριστική κίνηση να έχει παρουσιάσει αύξηση κατά 33%". Επιβεβαίωσε δε τη συμμετοχή του στον αγώνα των 3χλμ.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή. Εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής στα 5χλμ. η εκκίνηση θα γίνει στην Όθωνος και στη Φιλελλήνων. Το κέντρο θα παραμείνει κλειστό από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Μοναδική εξαίρεση είναι η λεωφόρος Αμαλίας που θα κλείσει από τις τέσσερις τα ξημερώματα.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη συνδρομή των συλλόγων δρομέων αντοχής θα δοθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ εγκαινιάζεται και η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με το BMW Group Hellas.
Keywords
Τυχαία Θέματα