«Τηλεσκόπιο» τσέπης

Kάποια από τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου και πολυαναμενόμενου Google Glass, σε ένα «πακέτο» ελαφρώς...αναχρονιστικού χαρακτήρα συγκεντρώνει το Loupe: ένα μικρό τηλεσκόπιο το οποίο ανέπτυξαν ερευνητές από τη Nokia και μια σειρά πανεπιστημίων.Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του MIT Technology Review, η εν λόγω

συσκευή είναι ένας κύλινδρος μεγέθους κραγιόν, την οποία ο χρήστης κρατά μπροστά στο ένα μάτι όταν θέλει να ελέγξει το Twitter feed του, το Instagram κτλ. Όταν τελειώσει με τη χρήση του μπορεί να το βάλει εύκολα και απλά στην τσέπη ή να το κρεμάσει ακόμα και στον λαιμό του.

Σχετικό paper παρουσιάστηκε στo ACM User Interface Software and Technology Symposium στη Χονολουλού. Αν και πρόκειται για ένα project το οποίο βρίσκεται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο, αποτελεί μία πρωτότυπη νέα προσέγγιση πάνω στο πώς οι wearable συσκευές, οι οποίες θεωρούνται το επόμενο «big thing» στον κόσμο της τεχνολογίας αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα την «έκρηξή» τους, θα μπορούσαν να αποκτήσουν mainstream χαρακτήρα ως καταναλωτικές συσκευές καθημερινής χρήσης.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Loupe, η απλή κίνηση του να το φέρνει κανείς στο μάτι του αντί να κοιτά κάπου στον ορίζοντα, όπως θα έκανε με μία συσκευή που φοριέται στο κεφάλι, τύπου Google Glass, κάνει πιο εύκολο να αντιληφθούν τα γύρω άτομα πότε χρησιμοποιείται - ένα σημαντικό ζήτημα στην περίπτωση του διάσημου wearable της Google.

Το πρωτότυπο έχει πλάτος τρία εκατοστά και μήκος οκτώ, με μία τρύπα στη μία πλευράς μέσα από την οποία κοιτά κάποιος για να δει μια μικρή κυκλική οθόνη. Τέσσερα δαχτυλίδια ηλεκτροδίων αφής περικλείουν τη συσκευή. Στο κέντρο προβάλλεται η οθόνη της εφαρμογής που χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή, ενώ γύρω της βρίσκονται τα εικονίδια των υπόλοιπων.

Το Loupe περιλαμβάνει επίσης έναν ειδικό αισθητήρα για να «αντιλαμβάνεται» πότε βρίσκεται μπροστά από το μάτι του χρήστη, καθώς και μαγνητόμετρο, γυροσκόπιο και αξελερόμετρο για να «πιάνει» τον προσανατολισμό του και να κάνει μετρήσεις αλλαγών έτσι ώστε η οθόνη να εμφανίζεται πάντα όρθια στα μάτια του χρήστη. Η παρούσα έκδοση συνδέεται με υπολογιστή που «τρέχει» Android και ένα Arduino microcontroller.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα