Τη Β. Κορέα «δείχνει» το FBI
Η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση που διαπράχθηκε εναντίον της εταιρείας παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών Sony το φθινόπωρο, ανακοίνωσε σήμερα το FBI σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα διαψεύδει ότι είναι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας
«Το FBI έχει στην κατοχή του επαρκείς αποδείξεις ώστε να εξαγάγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας ευθύνεται για τις ενέργειες αυτές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Η επίθεση εναντίον της Sony δε συνιστά «μία αποδεκτή συμπεριφορά εκ μέρους ενός Κράτους» εκτιμά το FBI.
Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, που αναμένεται τον Ιανουάριο να προεδρεύσει της επιτροπής των ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε την κυβερνοεπίθεση αυτή μια «πράξη πολέμου».
Το γεγονός ότι ανατέθηκε δημοσίως στο FBI η διαχείριση αυτής της υπόθεσης παρά στη διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι υπεύθυνη για την προάσπιση του κυβερνοχώρου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θέλει να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την καταστροφική φύση αυτής της επίθεσης εναντίον μίας ιδιωτικής επιχείρησης και των πολιτών που εργάζονται για αυτή» προσέθεσε το FBI που υπογράμμισε επιπλέον, όπως το είχε υπονοήσει και ο Λευκός Οίκος χθες, ότι πρόκειται για μία από «τις σοβαρότερες απειλές εναντίον της εθνικής ασφάλειας» των ΗΠΑ.
Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας στοχεύουν «να προκαλέσουν ένα σημαντικό πλήγμα στην αμερικανική οικονομία και να καταστείλουν το δικαίωμα της έκφρασης των Αμερικανών» σημειώνει η αμερικανική αστυνομία.
«Τέτοιου είδους ενέργειες εκφοβισμού ξεπερνούν τα όρια μιας αποδεκτής συμπεριφοράς από ένα Κράτος» σύμφωνα με το FBI.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε απόψε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, αλλά ότι δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη χώρα για τον σκοπό αυτό.
Οι χάκερ που επιτέθηκαν στην εταιρεία "προκάλεσαν μεγάλη ζημιά" και "θα αντιδράσουμε", προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στην επίθεση όποτε και με όποιον τρόπο κρίνουν προσφορότερο, υπογράμμισε.
Υπερασπίζεται την απόφαση της η Sony
Ο εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας Sony Pictures Entertainment, Μάικλ Λίντον υποστήριξε σήμερα ότι το στούντιο δεν έκανε λάθος όταν αποφάσισε να αποσύρει τη σατιρική ταινία The Interview αφού δέχτηκε κυβερνοεπίθεση για την οποία κατηγορείται η Βόρεια Κορέα.Ο Λίντον, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δικτυο CNN απάντησε στα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι η εταιρεία έκανε λάθος όταν απέσυρε την ταινία επειδή οι κινηματογράφοι αρνήθηκαν να την προβάλουν λόγω των αδιευκρίνιστων απειλών που δέχτηκαν από τους χάκερ.
Η εταιρεία "δεν ενέδωσε" στους χάκερ, υποστήριξε, λέγοντας ότι δέχτηκε "τη χειρότερη κυβερνοεπίθεση στην αμερικανική ιστορία".
Ο Λίντον σημείωσε επίσης ότι τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όσο και ο Τύπος και το κοινό "κάνουν λάθος" όσον αφορά το τι ώθησε τη Sony να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καφετζόπουλος για Χαϊκάλη: «Δεν είναι σοβαρό άτομο»
- Αυτή κι αν είναι μεταγραφή – Η Έλλη Στάη στον σταθμό…
- Δύο σεισμοί 3,6R δυτικά της Πύλου
- Έτσι μας κλέβουν οι απατεώνες μέσω των διαδικτυακών αγορών μας
- Αποστολόπουλος: Μανιώδης σόουμαν ο Καμμένος
- Το βίντεο της απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη
- Τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό κάνουν πρεμιέρα στα Τρίκαλα
- Τι απαντά ο φερόμενος ως μεσάζοντας Γιώργος Αποστολόπουλος
- Η FIFA καλεί τους Τουρκοκυπρίους
- Ανένδοτος ο Σαμαράς επιδιώκει εκλογές στις 25 Ιανουαρίου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών
- Μήνυση του πρωθυπουργού κατά Π. Χαϊκάλη
- Φόβοι για τη νομισματική κρίση στη Ρωσία
- Πακιστάν: Εκτελέσεις για τρομοκρατία
- Τη Β. Κορέα «δείχνει» το FBI
- Αύξηση της δημοτικότητας Ολάντ
- CityMobil2 στα Τρίκαλα
- «Άρση της αβεβαιότητας»
- Συνάντηση εργασίας Παν. Μίχαλου με ΣΕΒ - ΥΠΕΞ
- Μήνυμα στη Sony

- Τελευταία Νέα Athina984
- Τη Β. Κορέα «δείχνει» το FBI
- Πακιστάν: Εκτελέσεις για τρομοκρατία
- Αύξηση της δημοτικότητας Ολάντ
- Μήνυση του πρωθυπουργού κατά Π. Χαϊκάλη
- «Άρση της αβεβαιότητας»
- Φόβοι για τη νομισματική κρίση στη Ρωσία
- ΠΟΜΙΔΑ: Θετική η διετής αναστολή
- Αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών
- CityMobil2 στα Τρίκαλα
- Μήνυμα στη Sony
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δικάζεται ο κατηγορούμενος για το φόνο του Μάρκο Ίβκοβιτς
- Μήνυση Σαμαρά σε Χαϊκάλη
- Το 53% των Ευρωπαίων αντιμέτωποι με απόπειρα διαδικτυακής κλοπής χρημάτων
- Μήνυση κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς!
- Σε πανικό οι Λευκορώσοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία
- Λευκορωσία: Κρίση πανικού λόγω της «βουτιάς» του ρουβλίου
- Ρεάλ Μαδρίτης: «Καραγκιόζης» λόγω… Χάμες ο Ρονάλντο
- Πακιστάν: Εκτέλεση διά απαγχονισμού έπειτα από 6 χρόνια
- Αν δίνουν 3 εκατ. ευρώ σε έναν, σκέψου πόσα θα... πάρουν!
- Ο Ηλίας Ψινάκης τοποθετείται στην «κόντρα» Διαβάτη-Ρουβά!