Τη Δευτέρα ρύθμιση για διακοπή χρηματοδότησης

Νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Δικαιοσύνης,

Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη.«Η δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με αντικείμενο τις εξελίξεις όσον αφορά τη δικαστική έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Είχε προηγηθεί παρατήρηση του κ. Παπούλια πως «είναι μεγάλη στιγμή για την ελληνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Αθανασίου είπε ακόμη ότι η δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας και πως αυτή τη στιγμή διαθέτει όλο το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές για να αντιμετωπίσει τον νεοναζισμό και κάθε μορφή βίας.

« Γι'αυτό», πρόσθεσε, «τα όργανα της δικαιοσύνης κινούνται πολύ γρήγορα αλλά και με σύνεση, ούτως ώστε να μην γίνουν λάθη».

«Ολόκληρος ο ελληνικός λαός περιμένει τις αποφάσεις», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά, ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο και ότι θα κατατεθεί με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον κ. Παπούλια επανέλαβε ότι τον διαβεβαίωσε πως «έχει επιστρατευτεί όλο το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές και η Δικαιοσύνη κινείται με ταχείς ρυθμούς».

«Ελπίζω», πρόσθεσε, «ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, καθώς την έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρακολουθεί στενά η εισαγγελέας».

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που είχε συνάντηση το πρωί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζήτησε την άμεση προώθηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις που έχει καταθέσει σε πρόταση νόμου το Κίνημα για την προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών από την ακραία εγκληματική βία και τον ρατσισμό.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία επεσήμανε την ανάγκη υιοθέτησης των προτάσεων του κόμματος για ψήφιση διατάξεων που θα ενισχύουν το νομικό πλαίσιο κατά της ρατσιστικής βίας με άμεσα επιβαλλόμενες ποινές, συστηματική αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ενόχων, καθιέρωση ειδικών πειθαρχικών αδικημάτων για εμπλεκόμενους σε ρατσιστικά αδικήματα δημόσιους λειτουργούς, προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων των κακουργηματικών πράξεων και δραστικές κυρώσεις κατά των νομικών προσώπων.

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ζήτησαν επίσης από τον υπουργό την άμεση εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Για το λόγο αυτό ζήτησαν είτε να ψηφιστεί νέα διάταξη, είτε να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία ώστε αν από την διεξαγόμενη στον Άρειο Πάγο προκαταρκτική εξέταση θεμελιώνεται κατηγορία κατά της Χρυσής Αυγής να διακοπεί αμέσως η κρατική χρηματοδότηση της οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα