Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς η Όπρα

Η Αμερικανίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια και παραγωγός Όπρα Γουίνφρι δήλωσε πως έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς σε μια πολυτελή μπουτίκ, όταν βρέθηκε τον περασμένο μήνα στη Ζυρίχη για το γάμο της Τίνας Τέρνερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Λάρι Κίνγκ στο Ora.tv, η βασίλισσα των αμερικανικών "τοκ-σόου" εξομολογήθηκε πως μια πωλήτρια αρνήθηκε να της δείξει μια τσάντα, λέγοντας πως είναι "υπερβολικά ακριβή γι' αυτήν".

"Είπα σ' αυτή τη γυναίκα: 'Θα ήθελα να δω αυτή την τσάντα στο ράφι' και μου
απάντησε: όχι, αυτή είναι υπερβολικά ακριβή", δήλωσε η Όπρα Γουίνφρι στο Ora.tv.

Η πωλήτρια της εγκωμίασε τότε την τσάντα αυτή από δέρμα κροκοδείλου, εξηγώντας της πως είχε δημιουργηθεί για την αμερικανίδα ηθοποιό Τζένιφερ Άνιστον.

Η Όπρα Γουίνφρι αφηγήθηκε στον Λάρι Κινγκ πως της ήρθαν γέλια και σκέφτηκε να παίξει την "Pretty woman" και να αγοράσει όλο το κατάστημα, αλλά τελικά δεν το έκανε επειδή έτσι η πωλήτρια θα έπαιρνε προμήθεια. Η περιουσία της Όπρα Γουίνφρι υπολογίζεται σε 2,8 δισεκ. δολάρια από το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Η Τρούντι Γκετς, η ιδιοκτήτρια της ελβετικής αλυσίδας μπουτίκ πολυτελείας Trois Pommes, σε κατάστημα της οποίας συνέβη το επεισόδιο, εξήγησε πως επρόκειτο για παρεξήγηση.

"Η πωλήτριά μου θέλησε να είναι υπερβολικά ευγενική. Της εξήγησε πως πρόκειται για μια τσάντα των 35.000 ελβετικών φράγκων και πως μπορούσε να της δείξει λιγότερο ακριβές εκδοχές από στρουθοκάμηλο, από γνήσιο δέρμα και από βελούδο", εξήγησε.

Η ιδιοκτήτρια της μπουτίκ πρόσθεσε πως δεν θα επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις στην πωλήτριά της. "Είναι μια πολύ καλή πωλήτρια. Εργάζεται επίσης στην μπουτίκ στο Σεν-Μόριτς και είναι συνηθισμένη να εξυπηρετεί πελάτες με κύρος", δήλωσε.

Η Τρούντι Γκετς διευκρίνισε πως εξετάζει πώς θα απαντήσει στις κατηγορίες αυτές και πως θα συμβουλευθεί το δικηγόρο της.

Ο ελβετικός οργανισμός τουρισμού Suisse Tourisme ζήτησε συγγνώμη μέσω του Twitter: "Η συμπεριφορά της πωλήτριας αυτής ήταν άτοπη. Εκφράζουμε τη λύπη μας", γράφει ο οργανισμός.

Η εκπομπή Oprah Winfrey Show, η οποία τελείωσε το 2011, είχε προβληθεί από τηλεοπτικά δίκτυα σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά όχι στην Ελβετία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα