Θύμα λογοκρισίας;

Ένα ελβετικό βραβείο τέχνης, αξίας 25 χιλιάδων ευρώ, ακυρώθηκε εν μέσω διαμάχης για το αν μία από τους υποψήφιους νικητές έπεσε θύμα λογοκρισίας.

Ο λόγος για τη Larissa Sansour, γεννημένη στη Παλαιστίνη, η οποία ισχυρίστηκε ότι την έβγαλαν από τη λίστα με τους υποψήφιους νικητές  επειδή κρίθηκε «πολύ φιλο-παλαιστινιακή».

Το Μουσείο Elysee της Λωζάνης δήλωσε ότι ήταν ο σπόνσορας του βραβείου, μία πολύ γνωστή εταιρία ειδών ένδυσης, που αποφάσισε να εξαιρέσει τη Sansour, κάτι που διέψευσε η ίδια η εταιρία
αποσύροντας μάλιστα το χρηματικό έπαθλο που θα έδινε..

Η Sansour ήταν μεταξύ των οκτώ φιναλίστ για το βραβείο φωτογραφίας. Η τριλογία της ήταν εμπνευσμένη από την προσπάθεια της Παλαιστίνης να κερδίσει την αναγνώριση των Ηνωμένων Εθνών, με μία φωτογραφία να υπονοεί ότι ένας ουρανοξύστης στλεγαζε όλους τους Παλαιστίνους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Τhe Independent, η διοίκηση του Μουσείου της είπε ότι ο σπόνσορας έκρινε το έργο της πολύ «φιλο-παλαιστινιακό», ενώ οι διοργανωτές εξέδωσαν αννακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι το έργο της κρίθηκε μη σχετικό καθώς το θέμα ήταν η «χαρά της ζωής» (Joie de Vivre).
Keywords
Τυχαία Θέματα