Θρυλικές ταινίες σε e-book

Τα σενάρια των θρυλικών και κλασικών πλέον ταινιών «Casablanca» και «Ben Hur» μπαίνουν δυναμικά στον χώρο της ηλεκτρονικής ανάγνωσης αφού η Warner Bros αποφάσισε να τα πουλήσει με τη μορφή e-book.

Πρόκειται για την πρώτη, τέτοιου είδους ενέργεια, της γνωστής εταιρείας παραγωγής, Warner Bros, η οποία έχει τα δικαιώματα των ταινιών και αποφάσισε πλέον όχι μόνο να «εισάγει»
τη νέα γενιά στον υπέροχο «σεναριακό» κόσμο των αγαπημένων ταινιών αλλά και να χαρίσει σπάνια δώρα στους σινεφίλ.

Η Warner Bros βέβαια δεν σταματά εκεί καθώς στα σκαριά βρίσκεται και η κυκλοφορία του «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι» των 6 Όσκαρ και «Στη σκιά των Τεσσάρων γιγάντων» (North by Northwest του Alfred Hitchcock).

Όλα αυτά τα ηλεκτρονικά πλέον σενάρια υπάγονται σε μία νέα σειρά της Warner Bros που φέρει τον τίτλο «Inside the Script» και ευελπιστεί να επαναφέρει τις κλασικές ταινίες στη...μόδα.

Τα e-books περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το πρωτότυπο σενάριο, σημειώσεις της παραγωγής, φωτογραφίες από τους χώρους των γυρισμάτων και άλλα αρκετά δελεαστικά «δωράκια» για όσους τα αγοράσουν.

Ο Πρόεδρος της ψηφιακής διανομής της Warner Bros, Thomas Gewecke δήλωσε ότι πλέον η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει στους φανς σπάνιες λεπτομέρειες για το πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι ταινίες.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, σε ότι αφορά την ηλεκτρονική εκδοχή του «Ben Hur» περιλαμβάνει αποσπάσματα από την ερμηνεία του Charlton Heston αλλά και επιπλέον σπάνιο υλικό από τα γυρίσματα.

Στην έκδοση του «Ένας αμερικανός στο Παρίσι» οι τυχεροί αγοραστές μαζί με το βιβλίο θα αποκτήσουν μία κόπια του εισιτηρίου από την πρεμιέρα της ταινίας, από τον make-up artist της MGM, John Truwe ενώ στην «Casablanca» το δώρο, μεταξύ άλλων είναι ένα τηλεγράφημα του παραγωγού Hal Wallis, που αφορά στον καυγά του με τον μεγιστάνα των στούντιο Jack Warner, ο οποίος τον χτύπησε στη σκηνή των Όσκαρ όταν πήγε να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία το 1944.

Βέβαια και οι Χιτσκοκικοί φανς δεν θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς η έκδοση του «North by Northwest» περιλαμβάνει τα σχέδια των κοστουμιών της ταινίας αλλά και τις μουσικές σημειώσεις του συνθέτη Bernard Herrmann.

Πηγή: clickatlife.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα