Θρήνος και τριήμερο πένθος στην Τουρκία

Συγκλονισμένη η Τουρκία από τη χθεσινή πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, σε συγκέντρωση που οργάνωναν φιλοκουρδικά κόμματα και συνδικάτα. Επισήμως οι νεκροί είναι 95 ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να ξεπεράσουν τους 120. 246 είναι οι τραυματίες εκ των οποίων οι 48 χαροπαλεύουν σε εντατικές μονάδες. Η κατάσταση σήμερα είναι έκρυθμη με το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών να καταγγέλλει ότι η αστυνομία επιτέθηκε σε μέλη και ηγετικά στελέχη του, όταν προσπάθησαν να αφήσουν λίγα γαρίφαλα στο σημείο της τραγωδίας και - σύμφωνα με ανακοίνωσή του- ορισμένοι
άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εξάλλου διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των αστυνομικών, την ώρα που ειδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη οχημάτων που εκτοξεύουν νερό υπό πίεση, απέκλειαν έναν κεντρικό δρόμο ο οποίος οδηγεί στο κοινοβούλιο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υπέδειξε ως πιθανούς δράστες το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο.

Από την πλευρά του το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, το φιλοκουρδικό κόμμα που είχε καλέσει στη διαδήλωση και γενικά τα αριστερά κόμματα και συνδικάτα, καταγγέλλουν ως υπεύθυνη την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα