Θρίλερ με τις μπαταρίες υποβρυχίων

Και νέο θρίλερ με τις μπαταρίες των υποβρυχίων τύπου 209, που έχουν λήξει από το 2005 και τα υποβρύχια κινούνται με ευθύνη της στρατιωτικής ηγεσίας, χωρίς όμως, να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του ατυχήματος.

Ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, επισημαίνοντας ότι: «Στη σημερινή επίσης συνεδρίαση και σε υλοποίηση του σχεδιασμού μας να φέρνουμε τις σημαντικές συμβάσεις στη

Βουλή, εισάγουμε για ενημέρωση και έγκριση κατακύρωσης, σύμφωνα με την εισήγηση της ΓΔΑΕΕ, τη σύμβαση προμήθειας συστοιχιών συσσωρευτών για τα υποβρύχια. Είναι μια προμήθεια που είναι αναγκαία, όπως έχει τονίσει το Ναυτικό και αποτελεί μακρόχρονη εκκρεμότητα».

Ωστόσο, έχει προκύψει νέο πρόβλημα, καθόσον δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Ε.Ε. να θέσει εμπόδια στην αγορά των μπαταριών για τα υποβρυχία , θεωρώντας ότι η προμήθειά τους , δεν αφορά στρατιωτικό υλικό και άρα, θα έπρεπε να γίνει από την αρχή διεθνής διαγωνισμός, μια διαδικασία που θα κρατήσει τουλάχιστον τρία ακόμη χρόνια.

Μέχρι τότε, θα πρέπει τα υποβρύχια να μείνουν σε ακινησία, δηλαδή εκτός επιχειρησιακής δράσης. Εκτός και αν υπάρξει πολιτική απόφαση μετά από έγκριση από την αρμόδια επιτροπής της Ε.Ε., με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα