Θεσσαλονίκη: «Βαλκανική Πλατεία 2013»

Από βαλκανικά «αρώματα» θα «πλημμυρίσει» για μία ακόμη χρονιά η δημοτική ενότητα Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη. Καταξιωμένοι δημιουργοί και καλλιτέχνες, μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, εικαστικές εκθέσεις και παρουσιάσεις βιβλίων συμπεριλαμβάνονται στη «Βαλκανική Πλατεία 2013», που θα πραγματοποιηθεί από
31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου.

Η «Βαλκανική Πλατεία» είναι ένα ετήσιο προσκλητήριο ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Η έναρξη των εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στην Πλατεία Ειρήνης (ρολόι) στη Νεάπολη, ενώ η επίσημη τελετή θα γίνει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά), με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και με τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Μανώλη Μητσιά.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων συναυλίες της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Κώστα Μακεδόνα, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Όψεις Βαλκανικής Φωτογραφίας», παρουσίαση του βιβλίου «Στοιχειωμένα Βαλκάνια", θα φιλοξενηθούν στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Η είσοδος στις περισσότερες εκδηλώσεις είναι δωρεάν, με εξαίρεση κάποιες, στις οποίες απαιτείται είσοδος 5 ευρώ.

«Πρόκειται για μια γιορτή κι ένα αντάμωμα των βαλκανικών λαών. Η Νεάπολη γίνεται σημείο αναφοράς της Βαλκανικής με πλούσιες εκδηλώσεις» δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών Κώστας Νικολόπουλος.

Παράλληλα, από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου, από τις 7 το απόγευμα, στον παιδότοπο στην περιοχή Στρεμπενιώτη θα υπάρχουν εκδηλώσεις και για τα μικρά παιδιά. Μουσική, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, πειρατικές ιστορίες, τραγούδια και παιχνίδια είναι ορισμένες από τις δράσεις.

«Τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν την διαφορετικότητα. Κοινή γλώσσα όλων είναι η τέχνη και ο πολιτισμός» πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Νεάπολης – Συκεών Κατερίνα Τσουκαλά, με αφορμή τη «Βαλκανική Πλατεία 2013».

Όλες τις παραπάνω ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα προληπτικής οδοντιατρικής εξέτασης για όλα τα παιδιά από την κινητή μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα