Θεσσαλονίκη: Κειμήλια της Απελευθέρωσης

Στον προγραμματισμό της περιοδεύουσας, σε περιοχές που απελευθερώθηκαν πριν από ένα αιώνα, έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης της Μακεδονίας 1912-13» εντάσσονται και οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, μετά από απαίτηση σχολείων που δεν πρόλαβαν να την επισκεφθούν.

Πρώτος σταθμός θα είναι ο δήμος Δέλτα, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου και τον δήμαρχο Γ. Γλώσση,

την προσεχή Κυριακή, στις 11.00, στο συνεδριακό κέντρο Σίνδου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το ΥΜΑΘ, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Γ' Σώμα Στρατού και το Πολεμικό Μουσείο παράρτημα Θεσσαλονίκης, με την ευγενική υποστήριξη της Δ.Ε.Θ. - Helexpo Α.Ε.

Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και σπάνιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό της εποχής. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν για πρώτη φορά από κοντά αδημοσίευτο υλικό από κείμενα, φωτογραφίες, κειμήλια του ελληνικού στρατού και των άλλων στρατιωτικών δυνάμεων που πήραν μέρος στους βαλκανικούς πολέμους.

Μεταξύ άλλων εκτίθενται στρατιωτικές στολές της εποχής, μαζί με τα εξαρτήματά τους, ξίφη, ξιφολόγχες, παράσημα, αναμνηστικά διπλώματα και λοιπά ενθυμήματα των βαλκανικών πολέμων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα