Θέλουν το ευρώ οι Γάλλοι

Τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Γάλλους εκτιμούν ότι η Γαλλία έχει συμφέρον να διατηρήσει το ευρώ ως νόμισμα, ωστόσο στην πλειοψηφία τους οι Γάλλοι είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA που διεξήχθη για την οικονομική επιθεώρηση Challenges.

Μια σαφής πλειοψηφία των Γάλλων τάσσεται υπέρ του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, σήμερα, εν μέσω της δοκιμασίας που έχει
προκαλέσει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Στην ερώτηση: "Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, εκτιμάτε ότι η Γαλλία έχει όφελος να διατηρήσει το ευρώ ως νόμισμα", το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε "ναι", το 21% "όχι".

Συγκεκριμένα, το 31% μεταξύ αυτών είναι "εντελώς" υπέρ του ευρώ και το 7% "καθόλου" ευνοϊκά διακείμενο.

Αντίθετα, μια πλειοψηφία (52% έναντι 46%) των Γάλλων πιστεύει ότι η απάντηση που δόθηκε την περασμένη Τετάρτη από τους ευρωπαίους ηγέτες δεν θα μπορέσει να σώσει την ευρωζώνη.

Πιο σφαιρικά, πολύ περισσότεροι (73% έναντι 22%) είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η διεθνής σύνοδος κορυφής της G20, της Ομάδας των 20 πλουσιοτέρων χωρών του πλανήτη, που διεξάγεται στις Κάννες σήμερα και αύριο, Παρασκευή, δεν θα επηρεάσει καθόλου την παγκόσμια οικονομική κατάσταση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 27 και 28 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.299 ερωτηθέντων, αντιπροσωπευτικό του γαλλικού λαού, ηλικίας 18 ετών και άνω.
Keywords
Τυχαία Θέματα