Τέλος στο ανοδικό σερί για Dow και S&P

Με μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones και τον S&P 500 να καταγράφουν ήπιες απώλειες έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Ο τεχνολογικός Nasdaq συμπλήρωσε πέντε συνεχείς κερδοφόρες συνεδριάσεις καταγράφοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον περασμένο Νοέμβριο

Οι επενδυτές επέλεξαν να υιοθετήσουν σήμερα αμυντική στάση μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις υψηλόβαθμού αξιωματούχου

της Federal Reserve για την πορεία της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία έχει πλησιάσει πάρα πολύ στο να είναι και πάλι "φυσιολογική", ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης το 2014.

"Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές το 2014. Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε το 3% ή και περισσότερο" όσον αφορά την ανάπτυξη του ΑΕΠ, δήλωσε ο Bullard προσθέτοντας ότι τα τελευταία αδύναμα στοιχεία "δεν έχουν αλλάξει την άποψη μου".

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της αγοράς εργασίας σημειώνοντας ότι η υποχώρηση της ανεργίας στο 6,6% είναι "ένα καλό σημάδι. Είναι καλή είδηση".

Οι δηλώσεις του υψηλόβαθμου αξιωματούχου ακολουθούν την ομιλία της νέας προέδρου της Federal Reserve χθες στο Κογκρέσο με την Janet Yellen να διαβεβαιώνει τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων ή τα επιτόκια της.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 30,830 μονάδες (0,19%) κλείνοντας στις 15.963,94 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 10,24 μονάδων (0,24%) και έκλεισε στις 4.201,29 μονάδες.O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,49 μονάδων (0,03%) κλείνοντας στις 1.819,26 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Caterpillar κλείνοντας στα 96,17 δολ. με άνοδο 1,17 δολ. ή σε ποσοστό 1,27%. Ακολούθησαν η Visa Inc με κέρδη 1,01% και κλείσιμο στα 224,17 δολ. και η Microsoft η οποία έκλεισε στα 37,47 δολ. με άνοδο 0,79%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Procter and Gamble (-1,71%), η Merck (-1,26%) και η Travelers (-1,14%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κερδίζοντας 0,04 δολ. ή σε ποσοστό 0,8% και έκλεισε στα 4,99 δολ.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν παράλληλα σήμερα τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα τα οποία έδειξαν ότι οι εξαγωγές σημείωσαν άλμα 10,6% τον Ιανουάριο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυτό συγκρίνεται με άνοδο 4,3% τον προηγούμενο μήνα. Τα επίσημα στοιχεία αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 2% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Deere ανακοίνωσε κέρδη 1,81 δολ. ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,52 δολ. ανά μετοχή σε δημοσκόπηση της FactSet.

Keywords
Τυχαία Θέματα