Τέλος στις έρευνες

Τερματίστηκαν σήμερα οι έρευνες του στρατού του Μπαγκλαντές για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια του 8όροφου κτιρίου που κατέρρευσε στα περίχωρα της Ντάκα, προκαλώντας τον θάνατο 1.127 εργατών, ενώ 98 εργαζόμενοι αγνοούνται. Στο μεταξύ, στον εν εξελίξει «πόλεμο» ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών για το μεγαλύτερο κομμάτι της καταναλωτικής πίτας, προστίθεται κι αυτός για τους νέους κανόνες ασφαλείας στην παραγωγή ρουχισμού στο Μπαγκλαντές. Οι δύο μεγαλύτερες φίρμες στην Ευρώπη, η σουηδική H&M και η ισπανική Inditex του ομίλου
Zara, υπέγραψαν τις νέες προδιαγραφές ασφαλείας, όπως αυτές προέκυψαν έπειτα από διαβουλεύσεις με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τα εργατικά συνδικάτα.

Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνουν ρεπορτάζ όλων των διεθνών ΜΜΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο Μπαγκλαντές.

«Οι συνθήκες εργασίας στο Μπαγκλαντές είναι αποκρουστικές. Οι άνθρωποι δουλεύουν περισσότερο απ' όλους στον κόσμο, περίπου 18 ώρες τη μέρα, υφίστανται βάναυση συμπεριφορά από τους προϊσταμένους τους, και υπάρχει απόλυτη έλλειψη κανόνων ασφαλείας σε εργοστάσια και βιοτεχνίες, που έχει οδηγήσει σε μια σειρά από τραγωδίες», αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNN.
Keywords
Τυχαία Θέματα