Τελεσίγραφο προς φαρμακοποιούς

Διαθέσιμα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά που οφείλονται στους φαρμακοποιούς. Ωστόσο, η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να πιέσει τα μέλη του κλάδου τους διαμήνυσε πως τα ήδη διαθέσιμα χρηματικά ποσά για οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που για Μάρτιο ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια ευρώ δεν θα τους πιστωθούν εάν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Εν τω μεταξύ, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

και τα νοσοκομεία θα συνεχιστεί η χορήγηση των φαρμάκων για τους βαρέως πάσχοντες, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας να εκτιμά πως έως αύριο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως.

Ακόμη, έγινε γνωστό, και το ποσό των 210 εκατομμυρίων (για τις οφειλές Απριλίου) είναι διαθέσιμο.
Το συγκεκριμένο ποσό θα πρέπει να λογιστικοποιηθεί, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την κυβέρνηση η οποία αναμένεται να προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπηρεσιακών υπουργών Οικονομικών και Υγείας, Γιώργο Ζανιά και Χρήστο Κίττα, για τις οφειλές προηγούμενων ετών, επισημάνθηκε πως η εξόφλησή τους δεν είναι δυνατό να γίνει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Διαβάστε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα