Τελευταίο ματς για την Εθνική

Την παρουσία της στα προκριματικά του Euro 2016 ολοκληρώνει απόψε η Εθνική ποδοσφαίρου η οποία στις 19.00 υποδέχεται στο Στάδιο Καραϊσκάκης την Ουγγαρία.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού αγώνα μίλησε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Βασίλης Τοροσίδης:

«Δεν τρέφω αυταπάτες. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια, επίσημα και τρία φιλικά αν δεν κάνω λάθος, έχουμε αυτή την εικόνα. Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κατά πολύ το τελευταίο

24ωρο. Το μόνο που μπορούμε ναδώσουμε παραπάνω εμείς οι ποδοσφαιριστές είναι το πάθος, η δύναμη, όσο μας έχει απομείνει από την ψυχολογία που μας λείπει αυτόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τον καταστροφικό. Πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, πρέπει να κερδίσουμε, γιατί δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί στον όμιλο που δεν θα αλλάξει κάτι για μας, αλλά είναι οι βαθμοί στο FIFA Ranking που έστω κάποιες θέσεις θα κερδίσουμε από εκεί», ανέφερε αρχικά.

Του ζητήθηκε να πει αν εξακολουθεί να είναι οικογένεια η Εθνική και απάντησε:
«Αγωνίζομαι 12-13 χρόνια επαγγελματικά και σε καμία ομάδα που ήμουν, δεν ήμασταν όλοι φίλοι. Αυτό το οποίο ακούγεται προς τα έξω ότι ήμασταν όλοι φίλοι στο Μουντιάλ και σήμερα δεν είμαστε, είναι ένα μεγάλοψέμα. Αν πω ότι τώρα είμαστε φίλοι και παλιά δεν ήμασταν, κοροϊδεύω τονεαυτό μου. Έχω ζήσει καταστάσεις στην Εθνική ομάδα πολύ χειρότερες, πιστέψτε με. Έχω ζήσει την εποχή πριν το EURO του 2008, που επειδή νικούσαμε, κάποια πράγματα δεν έβγαιναν έξω. Γιατί μας βόλευαν. Και εμάςκαι την Ομοσπονδία και εσάς και όλους μαζί. Το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική ομάδα αυτή την στιγμή, είναι ένα κλίμα που υπήρχε από το 2007 πουήρθα εγώ για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο. Είναι ένα κλίμα που το συνάντησα και στην Ξάνθη και στον Ολυμπιακό και στη Ρόμα. Σε καμιά ομάδαστον κόσμο δεν είναι 25 ποδοσφαιριστές φίλοι. Αυτό βγάλτε το από το μυαλό σας. Σε καμιά ομάδα στον κόσμο δεν κάνουν παρέα όλοι μεταξύ τους.

Το κλίμα είναι μια χαρά. Σε μεγάλες επιτυχίες υπήρχε ακόμα χειρότεροκλίμα. Απλώς τώρα που χάνουμε, βγαίνουν κάποια πράγματα όπως π.χ. του Χολέμπας που είναι ψέματα. Ο Χολέμπας δεν πέταξε ποτέ την φανέλα. Αν είχαμε νικήσει και είχαμε περάσει, πείτε μου ποιος θα έγραφε τέτοιο πράγμα; Κανένας, αυτή είναι η αλήθεια. Η ομάδα πάντα ειλικρινά μιλούσε. Ποτέ κανείς δεν είπε ότι ήμασταν 25 παίκτες φίλοι. Το κλίμα πάντα ήταν καλό. Εγώ είπα ότι ποτέ δεν ήμασταν 25 ποδοσφαιριστές φίλοι. Είναι ψέμα,είναι αδύνατο. Δεν μπορώ να πάω για καφέ με 25 άτομα, αυτό λέω. Κάποιοιδεν θέλουν εμένα και κάποιοι δεν θέλουν έναν άλλον».

Επανήλθε για το ματς με την Ουγγαρία αναφέροντας: «Σίγουρα η Ουγγαρία έχει ένα στόχο, την πρόκριση. Εμείς έχουμε έναν άλλο στόχο, τηνπρώτη μας νίκη. Αυτή η καινούργια αρχή πρέπει να ξεκινήσει από αύριο. Μια νίκη θα δώσει ψυχολογία στην ομάδα. Εμείς θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους και ο μεγαλύτερος είναι το ψυχολογικό κομμάτι και να κάνουμε έστω τόσο αργά μια νέα αρχή ενόψει και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα