Τελευταία σύσκεψη στο Προεδρικό

Στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η νέα διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, σε μια ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Στο Προεδρικό Μέγαρο -όπως έγινε γνωστό από τον ΣΥΡΙΖΑ- θα μεταβεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας,
ενώ η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την πρόθεση της να μην μετάσχει στην σύσκεψη, εκφράζοντας την αντίθεση της με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Θα προηγηθεί στις 13.00, συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμμένουν στη θέση οτι θα στηρίξουν τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού, εφόσον γίνουν δεκτά τα 7 σημεία που έχει θέσει ο κ. Καμμένος και εφόσον δεν περιλαμβάνεται στην κυβέρνηση αυτή κανένα μέλος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που διετέλεσαν υπουργοί.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες, τα πρακτικά της συνάντησης με τους πολιτικούς αρχηγούς που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την Κυριακή, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Η δημοσιοποίηση έγινε μέσω ανάρτησής του στην ιστοσελίδα της Προεδρίας. Τα πρακτικά των συναντήσεων της Δευτέρας, αναμένεται να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα