Η σκυτάλη στο Brussels Group

Στηνπιο κρίσιμη φάση εισέρχονται οιδιαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών μετη σκυτάλη να περνά εκ νέου από σήμεραστο BrusselsGroup, μετάτο αδιέξοδο στο EurogroupστηΡίγα της Λετονίας. Νέαπροσπάθεια για λύση θα αναζητηθεί στο Εurogroupτης11ης Μαϊου, με τους εταίρους να προειδοποιούνότι αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρίατης Ελλάδας, καθώς εκπνέει

η μεταβατικήσυμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

«Ήρθεη ώρα να πάρει ο πρωθυπουργός πάνω τουτη διαπραγμάτευση», υπογράμμισε οευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΔημήτρηςΠαπαδημούλης μιλώντας νωρίτερα στονΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο και εξέφρασετην αισιοδοξία του για λύση κοινήςαποδοχής μέσα στις επόμενες ημέρες.

"Καθήκονμας να πείσουμε τους εταίρους ότιπασχίζουμε για βαθιές μεταρρυθμίσειςκαι συνετή δημοσιονομική πολιτική καικαθήκον των εταίρων μας να απεγκλωβιστούναπό τη στείρα προσήλωση στην αποτυχημένημνημονιακή λογική", δηλώνει στη RealNews o υπουργόςΟικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

"Ήρθεη ώρα να πάρει ο πρωθυπουργός πάνω τουτη διαπραγμάτευση" υπογράμμισε οευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΔημήτρηςΠαπαδημούλης μιλώντας νωρίτερα στονΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο και εξέφρασετην αισιοδοξία του για λύση κοινήςαποδοχής μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τηνπεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνίαεξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένοςεκτιμώντας ότι οι εκλογές δεν συμφέρουναυτή τη στιγμή τη χώρα. Ωστόσο, όπωςεπεσήμανε μιλώντας στο Μέγκα- σε περίπτωσηπου προσπαθήσουν να μας επιβάλλουνπαράτυπα έξοδο, θα μπορούσε να γίνειδημοψήφισμα.

"Ηκυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε εθνικήτραγωδία εντός του ευρώ" δηλώνει στηνΚαθημερινή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Βενιζέλος προειδοποιεί ότι σε περίπτωσηεκλογών ή δημοψηφίσματος θα προκληθείσοβαρότατα οικονομικό πρόβλημα που θακαλλιεργήσει πολύ άσχημες συνθήκες.

"Οτρόπος χειρισμού της διαπραγμάτευσηςδημιουργεί το ερώτημα αν η κυβέρνησηθέλει ή όχι μία λύση σε συνεργασία μετην Ευρωζώνη" γράφει σε άρθρο του στηνίδια εφημερίδα ο πρώην πρωθυπουργόςΚώστας Σημίτης και διερωτάται αν ηκυβέρνηση προτιμά ένα αδιέξοδο που θατης επιτρέψει να χαράξει τη δική τηςδιέξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα