Τεχνολογική "ανάκαμψη" στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος τερμάτισε μια από τις πιο υποτονικές συνεδριάσεις της χρονιάς η Wall Street «σβήνοντας» τις αρχικές απώλειες με τη στήριξη των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου και των small – caps. Εν μέσω ισχνών όγκων (τρίτοι χαμηλότεροι για φέτος), ανοδικά ώθησε τους μετοχικούς δείκτες η απουσία «αρνητικών ειδήσεων».

Τα κέρδη ήταν περιορισμένα καθώς οι ειδήσεις από το μέτωπο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφωνιών ήταν ανάμικτα: η AT&T αγόρασε την DirecTV, αλλά η AstraZeneca

απέρριψε την βελτιωμένη προσφορά της Pfizer.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 20,55-1 μονάδες (0,12%) κλείνοντας στις 16511,86 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 35,23 μονάδων (0,86%) και έκλεισε στις 4125,81 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 7,22 μονάδων (0,38%) κλείνοντας στις 1885,08 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η JP Morgan Chase κλείνοντας στα 53,83 δολάρια με άνοδο 0,52 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,98%. Ακολούθησαν η Merck με κέρδη 0,86% και κλείσιμο στα 56,35 και η Intel, η οποία έκλεισε στα 26,04 δολάρια με άνοδο 0,85%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Home Depot (-1,11%), η μετοχή των McDonalds (-1,02%) και η AT & T (-0,98%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Εν τη απουσία μακροοικονομικών ανακοινώσεων, οι επενδυτές έστρεψαν το βλέμμα τους στις ομιλίες αξιωματούχων της Fed.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams, δήλωσε πως ενδέχεται να πάρει πάνω από χρόνο πριν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Από την πλευρά του, ο Richard Fisher, επικεφαλής της Dallas Fed, επέκρινε την στάση του Κογκρέσου λέγοντας λειτουργεί σαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη που προσπαθεί να πετύχει η Fed με την επιθετική νομισματική χαλάρωση.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, πτώση 1% σημείωσε η μετοχή της AT&T, μετά από τη συμφωνία του γίγαντα τηλεπικοινωνιών για την εξαγορά του παρόχου δορυφορικής τηλεόρασης DirecTV, με μετρητά και μετοχές συνολικής αξίας 67,1 δισ. δολ. Ανοδικά κινείται η μετοχή της DirecTV.

Αντίθετα, κέρδη 1,6% σημείωσε η Google Inc στον απόηχο των συζητήσεων της θυγατρικής της Youtube για ενδεχόμενη εξαγορά της Twitch.

"Βπυτιά" 12% για τις μετοχές της εισηγμένης στις ΗΠΑ AsrtaZeneca, μετά την απόφαση της να απορρίψει την βελτιωμένη – και τελική – προσφορά της Pfizer για εξαγορά προς 55 λίρες ανά μετοχή, αναφέροντας πως υποτιμά την αξία της. Οι μετοχές της Pfizer έκλεισαν με κέρδη 0,6%.

Tα βλέμματα "απέσπασε" και η Campbell Soup η οποία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών και πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο χρήσης, ωστόσο η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη συνέχεια. Η μετοχή της κατέγραψε απώλειες 2,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα