Τα «Τάγματα Εφόδου» χωρίς προστασία

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του ΑΤ Ραφήνας, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ενώ ταυτόχρονα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ παύεται η διάθεση των αστυνομικών για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για απόφαση, η οποία ελήφθη μετά την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι έφοδοι. Εξαιρούνται η προστασία των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής

και όσοι αστυνομικοί έχουν διατεθεί για την προστασία του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμήνυσε επίσης «προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».

Το Σάββατο, τρεις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως Καιάδας, στη Ραφήνα, και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, γνωστός ως Καραισκάκης, ήταν επικεφαλής ομάδων τραμπούκων που επιτέθηκαν κατά μικροπωλητών και κατέστρεψαν τους πάγκους τους στην Ραφήνα.

Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση περίπου 10 ακροδεξιών, καταγγέλθηκε τη Δευτέρα, κατά μεταναστών σε φανάρια της Καλαμάτας.

Η δράση αυτή των «Χρυσαυγιτών» βουλευτών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και φυσικά παρέμβαση της Δικαιοσύνης, καθώς είναι πρωτοφανές το γεγονός εκλεγμένοι βουλευτές να πρωταγωνιστούν σε παραβατικές δραστηριότητες, κομπορρημονώντας μάλιστα μπροστά στην κάμερα. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν τις εικόνες αυτές.

Απαράδεκτες χαρακτήρισε μιλώντας στον Α984 και τον Τάκη Καμπύλη τις πρακτικές της «Χρυσής Αυγής» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επισημαίνοντας ότι το θέμα πρέπει να τεθεί στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα