Τα στέκια της πόλης

Στο τρίτο μέρος της έρευνας για τις μουσικές της πόλης ο Αθήνα 9.84 πηγαίνει στα στέκια της πρωτεύουσας, στις περιοχές και τα μπαρ τους και συνομιλεί με τους djs για τις μουσικές που επιλέγουν.

Ο Πάνος Γεωργακόπουλος, είναι dj στην Αθήνα και μας μίλησε για την εικόνα των μαγαζιών που παίζουν ροκ μουσική αλλά και για την γενικότερη εικόνα της νυχτερινής
διασκέδασης.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μία θεματική αναβίωση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Και αναφέρομαι στη swing. O Μιχάλης Νικολάου αλλιώς γνωστός και ως Fellow Hopper βρίσκεται στα decks σε πολλές από τις swing αθηναϊκές βραδιές και μας μίλησε για την τάση των τελευταίων χρόνων αλλά και για τα μπαράκια που τις φιλοξενούν..

Ο εικαστικός, dj και ιδρυτής της Teranga Beat Records, που έχει σκοπό να διαδώσει την Αφρικανική μουσική σε όλο τον κόσμο μίλησε στον Αθήνα 9.84 για τις νύχτες της Αθήνας, από τη σκοπιά του συλλέκτη, του ταξιδευτή και παραγωγού.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει ο ηλεκτρονικός ήχος, που έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και πολλούς Αθηναίους που δεν τον κατανοούν. Στον Αθήνα 9.84 μίλησε ο μουσικός, συλλέκτης και dj Θοδωρής Σουρβίνο ο οποίος μας συστήνεται και μας μεταφέρει την δικιά του εικόνα για την νυχτερινή ζωή της πόλης μας..

Επίσης, οι Black Athena εξηγούν γιατί λέγονται έτσι, τι ακριβώς κάνουν οι djs ηλεκτρονικής μουσικής όταν μιξάρουν δίσκους και τέλος κάνουν μια σύγκριση με το εξωτερικό μιας και έχουν εργαστεί στη μουσική βιομηχανία του Λονδίνου..

Επιμέλεια: Λεωνίδας Αντωνόπουλος
Συντονισμός: Πανδώρα Παφίλη
Έρευνα-Ρεπορτάζ: Λίλλυ Καρατζαφέρη, Αθηνά Κορλίρα, Νάνσυ Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνα Βρεττού, Μαρία Τιγκιρίδου, Νάντια Σκεπετάρη.
Keywords
Τυχαία Θέματα