«Τα μαζεύει» το ΔΝΤ

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης μετά τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, για «υπόγειες συνεννοήσεις» με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Νοέμβριο του 2009, προκειμένου το ΔΝΤ να βοηθήσει οικονομικά την  Ελλάδα. «Στην περίπτωση της Ελλάδας
, οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή», απάντησε με ανακοίνωσή του το ΔΝΤ. Υποστηρίζει ότι «δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα στα τέλη Απριλίου του 2010». Με πλήρη διαφάνεια ο Πρωθυπουργός διερευνούσε πιθανές λύσεις δανεισμού και  έκανε όλες τις διερευνητικές προεργασίες για να δημιουργηθεί μηχανισμός δανειοδότησης της χώρας επισημαίνει  ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.Πολιτικό κόλαφο του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτήρισε το θέμα ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, Γ. Μιχελάκης και πρόσθεσε: «Αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί, όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ».

"Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ", το σχόλιο του ΚΚΕ.

"Η αναγκαστική καταφυγή στην τρόικα ήταν προϊόν της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και της πολιτικής δολιότητας της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2009", σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

"Τώρα που οι μάσκες έπεσαν ας υπάρξει ειλικρινής για έστω μια φορά ο κ. Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό, ζητώντας του την έγκριση για τα νέα μέτρα", σχολίασε μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης.

Για πολιτικό τυχοδιωκτισμό, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Canal+, που είχε δοθεί στις αρχές του 2010 και αφορά αποσπάσματά, τα οποία δεν είχαν προβληθεί ποτέ στη γαλλική τηλεόραση, και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Σύμφωνα με το  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντομινίκ Στρος Καν φέρεται να λέει: «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι, όταν ήρθε το ΔΝΤ (σ. σ. στην Ελλάδα), κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες, διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο».

 
Keywords
Τυχαία Θέματα