Τα φώτα στραμμένα στις Βρυξέλλες

Αργά το μεσημέρι ξεκινάει στις Βρυξέλλες η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα. Παρών στη βελγική πρωτεύουσα και ο πρωθυπουργός, ο οποίος μέχρι και την τελευταία ώρα θα έχει επαφές με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ακόμα προς οριστικοποίηση ορισμένα κρίσιμα ζητήματα. Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί

με τους κ.κ. Μπαρόζο και Ρομπέι, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόφαση από τους υπουργούς οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης τότε δεν αποκλείεται να συγκληθεί εκτάκτως το ευρωπαϊκό συμβούλιο.
Πάντως συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ αλλά και ο γερμανός ομολογός της  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επιπλέον την πρόθεσή του να ενθαρρύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να στηρίξει την εν δυνάμει συμφωνία για την Ελλάδα, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.

Την ίδια ώρα, την ενίσχυση του ρόλου της ομάδας των Τεχνοκρατών υπό τον Χόρστ Ράιχενμπαχ στην Αθήνα, για τα επόμενα τουλάχιστον 3 χρόνια, φαίνεται να ζητά το Βερολίνο, σύμφωνα με την γερμανική DIE WELT (ντι βελτ), η οποία επικαλείται μυστικό έγγραφο του υπουργείου οικονομικών.

Στην Αθήνα, στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις. 

Keywords
Τυχαία Θέματα