Τα χρέη «πνίγουν» την Υγεία

Στα 950 εκατομμύρια ευρώ έχει φτάσει το συνολικό χρέος του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς και μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί μόνο 70 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 10% των οφειλών. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με αφορμή τη χθεσινή έκκληση του υπουργού Υγείας Χρήστου Κίττα  για διακοπή των κινητοποιήσεων και χορήγηση επί πιστώσει των φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Την ίδια ώρα, τη διακοπή των προμηθειών προς τα δημόσια νοσοκομεία από τις 5 Ιουνίου
αποφάσισαν οι προμηθευτές ιατρικών ειδών και υγειονομικών οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει ακόμα ότι πλέον οι προμηθευτές φαρμάκων ζητούν εξόφληση μετρητοίς, ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη πληρώσει το ΦΠΑ για ανείσπρακτα ποσά του 2011 και του πρώτου τρίμηνου 2012.

Τέλος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αναφέρει ότι είναι πάρα πολλές και συγκλονιστικές οι καταγγελίες καρκινοπαθών που καθημερινά κατακλύζουν το σύλλογο και δείχνουν την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία έχει περιέλθει το κοινωνικό κράτος της χώρας μας.

Εν τω μεταξύ, τη διακοπή των προμηθειών προς τα δημόσια νοσοκομεία από τις 5 Ιουνίου αποφάσισαν οι προμηθευτές ιατρικών ειδών και υγειονομικών οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο.

Επιπλέον, δεν θα τροφοδοτούν ούτε για έκτακτες περιπτώσεις 6 νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα ποσά. Τα νοσοκομεία αυτά είναι ο «Ευαγγελισμός», το Γενικό Κρατικό Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», το «Σωτηρία», το «Αττικόν», το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης και το Νοσοκομείο Ρόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα