Σύσκεψη για τα νέα μέτρα

Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα ενημερωθούν από τον κ. Σαμαρά
για την πρόοδο στην αναζήτηση περικοπών ύψους 11,7 δισ. ευρώ, ενώ έως τώρα έχουν εξευρεθεί από τα υπουργεία δαπάνες ύψους μόνον 5,7 δισ. ευρώ για να περικοπούν την διετία 2013- 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείονται νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή την επιβολή πρόσθετων φόρων.

Για το 2012 το οικονομικό επιτελείο θεωρεί πιθανό να υπάρξει απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι οι αστοχίες αυτές οφείλονται αποκλειστικά στην επιδείνωση της ύφεσης και ως εκ τούτου θα καταβληθεί προσπάθεια να πειστεί το Eurogroup να μην ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Το οικονομικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τις δαπάνες, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, λόγω της συνάντησης της Τρόικα στις 26 Ιουλίου με τον Υπουργό Οικονομικών. 
Keywords
Τυχαία Θέματα