ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεων συνέχεια

Πληθαίνουν οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κείμενο μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε το Eurogroup. Μετά τις διαφωνίες πολλών βουλευτών που εκφράστηκαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κ.Ο., σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ανάμεσα σε αυτούς που διαφοροποιήθηκαν χθες και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου,

όπως επιβεβαίωσε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Όπως είπε, 10 βουλευτές ψήφισαν στην ενδεικτική ψηφοφορία «κατά» ή «λευκό», ωστόσο ο βουλευτής του κόμματος Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον Parapolitika.fm, αποκάλυψε πως κι αυτός καταψήφισε και πρόσθεσε πως μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές που κράτησαν την ίδια στάση, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει στην Βουλή την συμφωνία.

Εγώ θα ψήφιζα «παρών» γιατί ακόμη δεν έχω μελετήσει τη λίστα Βαρουφάκη» δήλωσε στο Mega η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

Οι αντιδράσεις έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου για την τύχη που μπορεί να έχει η συμφωνία σε μια ψηφοφορία στη Βουλή. «Εξετάζουμε αν η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή ή όχι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Την ίδια ώρα, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός επιτίθεται μέσω Facebook στο Γιάνη Βαρουφάκη για τη συμφωνία με τους εταίρους. Στο κείμενο που συνυπογράφει με τους οικονομολόγους Σπύρο Λαπατσιώρα και Δημήτρη Σωτηρόπουλο, χαρακτηρίζει το τοπίο ασφυκτικό που ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση ως και τις 12 Φεβρουαρίου, κάνει λόγο για μία συμφωνία ασαφή χωρίς αριθμούς και υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα