Συρία: στα σκαριά οπλική συνδρομή των ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος μοιάζει να κινείται προς μια σημαντική αλλαγή πολιτικής της στρατηγικής του σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στη Συρία, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενδέχεται να αρχίσουν να παρέχουν άμεση βοήθεια που χαρακτηρίζουν «μη φονική» προς τους αντάρτες, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ακόμα στρατιωτική εκπαίδευση, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Επικαλούμενη Αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται

να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στο Συριακό Εθνικό Συνασπισμό, την κυριότερη οργάνωση της αντιπολίτευσης.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ως σήμερα αρνείτο να παραδώσει όπλα άμεσα στους αντικαθεστωτικούς ενόπλους στη Συρία. Ακόμη, διευκρινίζει ότι ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συζήτησε αυτήν την εβδομάδα με συμμάχους των ΗΠΑ νέες «προτάσεις» κατά τις συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή, με την ευκαιρία της πρώτης του περιοδείας στο εξωτερικό αφού ανέλαβε το αξίωμα.

Ο Κέρι πρόκειται να συναντηθεί αύριο με ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης στη σύνοδο των ‘Φίλων της Συρίας' στη Ρώμη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN δημοσίευσε στον ιστότοπό του στο διαδίκτυο παρόμοιες πληροφορίες για αυτή τη νέα αμερικανική στρατηγική. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν το ενδεχόμενο να «άρουν τους περιορισμούς» που βρίσκονται σε ισχύ όσον αφορά την παράδοση υλικών που μπορούν να αξιοποιηθούν είτε για πολιτική ή για στρατιωτική χρήση από τους Σύρους αντάρτες.

Αντάρτες μάχονται εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η σύγκρουση έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 70.000 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα