Συρία: Οικογένειες καταφεύγουν στον Λίβανο

Πενήντα οικογένειες από τη Συρία έχουν φύγει από την πόλη Χομς τις τελευταίες 48 ώρες μετά τη "σφαγή" γυναικών και παιδιών και έχουν καταφύγει στην Τρίπολη στο βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με σύρο ακτιβιστή.

"Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι, δεν έχουν πάρει τίποτε μαζί τους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ Μούσα εκπρόσωπος της επιτροπής σύρων προσφύγων στον Λίβανο.
 
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) περίπου 2.000 πρόσφυγες

από τη Συρία έχουν καταφύγει στον Λίβανο την τελευταία εβδομάδα για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες, κυρίως στην επαρχία Χομς.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να δράσει "μέσα στις επόμενες ημέρες" βάσει των προτάσεων του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου ώστε να επανέλθει η ειρήνη στη χώρα.

"Η συριακή κυβέρνηση έχει αποτύχει να εκπληρώσει την υποχρέωσή της να προστατεύσει τον λαό της και αντίθετα έχει υποβάλει τους πολίτες της σε αρκετές πόλεις σε στρατιωτικές επιθέσεις και σε δυσανάλογη χρήση βίας", σημείωσε ο Μπαν. "Αυτές οι επονείδιστες επιχειρήσεις συνεχίζονται", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα