Συρία: Νέες διαδηλώσεις

Οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία κάλεσαν σήμερα σε νέες διαδηλώσεις ζητώντας τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μετά την κατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις της συνοικίας Μπάμπα Αμρ στην πόλη Χομς. «Η Παρασκευή του Εξοπλισμού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού για να υπερασπίσουμε τις οικογένειες μας», επισημαίνεται στην σελίδα "Συριακή Επανάσταση 2011 («The Syrian Revolution 2011») στο Facebook.

Μετά

την πολιορκία περίπου ενός μήνα, η συνοικία Μπάμπα Αμρ η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο των μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), καταλήφθηκε από τις κυβέρνητικές δυνάμεις.

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την δημιουργία ενός «στρατιωτικού γραφείου» που θα επιβλέπει τον εξοπλισμό του ΕΣΣ.

Στο μεταξύ, συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους αντάρτες στην επαρχία Ντεράα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

«Δύο στρατιώτες των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στην Ντεράα», δήλωσε ο Χαϊτέμ αλ Ομάρι.

Στην πόλη Χομς, τα στρατεύματα του Μπασάρ αλ Ασαντ έχουν αναπτυχθεί στην συνοικία Μπάμπα Αμρ, την οποία κατέλαβαν χθες.

Η κρατική συριακή τηλεόραση έδειξε εικόνες από την Μπαμπα Αμρ και επισήμανε πως η περιοχή «καθαρίστηκε από τους τρομοκράτες».

Αργότερα σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και η Συριακή Ερυθρά Ημισέλινος θα μοιράσουν τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους της συνοικίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα