Συρία: Ελεύθεροι οι λιβανέζοι προσκυνητές

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα λιβανέζοι προσκυνητές που είχαν απαχθεί από μια ομάδα σύρων ανταρτών τον Μάιο του 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Λιβάνου.

«Η ιστορία τελείωσε. Τις επόμενες 24 ώρες θα είναι μαζί μας στο Λίβανο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μαρουάν Σαρμπέλ.

Το περιστατικό είχε συμβεί πέρυσι όταν μια ομάδα σύρων εξεγερμένων απήγαγε έντεκα λιβανέζους προσκυνητές που επέστρεφαν στην πατρίδα τους έπειτα από επίσκεψη σε ιερούς τόπους των σιιτών στο Ιράν. Δύο από αυτούς είχαν αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Ελπίδες και για τους τούρκους

πιλότους

Η επιστροφή των απαχθέντων στον Λίβανο αυξάνει τις ελπίδες ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και οι δύο τούρκοι πιλότοι που απήχθησαν στη Βυρηττό στις 9 Αυγούστου από τις οικογένειες των εννέα Λιβανέζων που κατηγορούσαν την Τουρκία ότι δεν κάνει αρκετά για να πετύχει την απελευθέρωσή τους.

Μια πηγή των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι μέλος της σιιτικής οικογένειας που κρατά τους τούρκους πιλότους είπε πως οι άνδρες, που είναι καλά στην υγεία τους, είναι πιθανό να αφεθούν σύντομα ελεύθεροι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μετέδωσε νωρίτερα δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Κατάρ Χάλεντ μπιν Μοχάμεντ αλ Ατίγια, σύμφωνα με τον οποίο οι Λιβανέζοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα