Συρία: Έκκρυθμη κατάσταση

Τουλάχιστον επτά άμαχοι, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκανκατά τον βομβαρδισμό της πόλης Ραστάν, στην επαρχία Χομς, από τις κυβερνητικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και έξι μέλη μίας οικογένειας, τα οποία σκοτώθηκαν όταν μία ρουκέτα έπληξε το σπίτι όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν, από τα ξημερώματα βομβαρδίζονται σφοδρά οι θέσεις των λιποτακτών στα βόρεια τηςπόλης Ραστάν. Πολλές οδίβες έπληξαν επίσης χωριά στα περίχωρα της πόληςΚουσέιρ, όπου διεξάγονται

και έρευνες για τη σύλληψη λιποτακτών.

Μετά την κατάληψη από τον στρατό της συνοικίας Μπάμπα Αμρ της Χομς, πολλοί αντικαθεστωτικοί πιστεύουν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα θα επιτεθούν στις πόλεις Ραστάν και Κουσεΐρ (15 χιλιόμετρα από την Χομς), μεγάλο μέρος των οποίων ελέγχεται από τους αντάρτες.

Στο μεταξύ, στην επαρχία Ντεράα, προπύργο του κινήματος αμφισβήτησης τουσύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, οι κυβερνητικές δυνάμεις παρατάχθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη συνοικία Μλέιχα αλ Γάρμπια και έκαναν χρήση βαρέων όπλων στη διάρκεια συγκρούσεων με λιποτάκτες.

Τρεις ακόμη άμαχοι και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν επίσης σήμερα στη Χάμα, τη Ντέιρ Εζόρ και την Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι, ένα αγόρι 10 ετών σκοτώθηκε από μία βόμβα που εξερράγη μπροστά από ένα σχολείο

Το Σάββατο συνολικά 44 άνθρωποι, ανάμεσά τους 26 άμαχοι, σκοτώθηκαν από βίαια επεισόδια σε πολλές περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Keywords
Τυχαία Θέματα