Συρία: Δεκάδες νεκροί στη Χομς

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια στην επαρχία Χομς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επτά άμαχοι, ανάμεσά τους ένας άνδρας και ο γιος του, σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην συνοικία αλ Κόσουρ της πόλης Χομς, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα κεντρικά της επαρχίας.

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις λιποτάκτες και ένας στρατιώτης, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη συνοικία Ντέιρ Μπάλμπα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου οι σοροί έξι ανθρώπων, η ταυτότητα
των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, βρέθηκαν στις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Γιάκομπ Κέλενμπεργκερ μετέβη σήμερα στη Ντεράα στη νότια Συρία για να εξετάσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες που υπάρχουν σε αυτή την πόλη, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με τη ΔΕΕΣ.

Δύο φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, υγειονομικό υλικό και 500 κουβέρτες «έφτασαν (στη Ντεράα) στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού» με στόχο να διανεμηθούν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Δαμασκό Σάλεχ Νταμπάκεχ.

Ο Κέλενμπεργκερ «επισκέφθηκε τη Ντεράα για να εξετάσει επί τόπου την πραγματική ανθρωπιστική κατάσταση στην πόλη», πρόσθεσε ο Νταμπάκεχ.

Ο επικεφαλής της ΔΕΕΣ μετέβη επίσης στις πόλης Σέιχ Μάσκιν, Ιζράα και Νάουα της επαρχίας Ντεράα.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ δεσμεύθηκε να βοηθήσει στην επιτυχία της αποστολής της ΔΕΕΣ, η οποία έχει στόχο την επιτάχυνση της παροχής βοήθειας στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
     
Keywords
Τυχαία Θέματα