Συρία: Απαισιόδοξοι για την αποστολή Μπραχίμι

Η αποστολή του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι θα αποτύχει, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διοικητής των Σύρων εξεγερμένων, υπογραμμίζοντας όμως ότι οι αντάρτες δεν επιθυμούν να ευθύνονται γι' αυτό.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο Μπραχίμι θα αποτύχει, όπως όλοι οι άλλοι απεσταλμένοι πριν από αυτόν, αλλά δεν επιθυμούμε να είμαστε υπεύθυνοι για την αποτυχία αυτή», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αμπντέλ Τζάμπαρ αλ Οκάιντι,
επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου του Χαλεπιού, αναφερόμενος κυρίως στον Κόφι Άναν, προκάτοχο του Μπραχίμι.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αποτύχει γιατί η διεθνής κοινότητα στην πραγματικότητα δεν θέλει να βοηθήσει τον συριακό λαό», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης αναφερόμενος στις διαφωνίες της διεθνούς κοινότητας που εμποδίζουν την επιβολή κυρώσεων εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο αλ Οκάιντι έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τις συνομιλίες που είχε με τον διεθνή απεσταλμένο μέσω Skype. Ο Μπραχίμι συνομίλησε επίσης με τον συνταγματάρχη Κάσεμ Σααντέντιν, εκπρόσωπο του Ελευθέρου Συριακού Στρατού στο εσωτερικό της χώρας και τον συνταγματάρχη Χάλεντ Χόμπους, επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου της Δαμασκού.

«Συζητήσαμε για τη γενική κατάσταση στη Συρία, κυρίως για τις καταστροφές που έχει επιφέρει το καθεστώς», σημείωσε ο αλ Οκάιντι, διευκρινίζοντας ότι αυτές οι συνομιλίες ήταν «προκαταρκτικές».

Ο Σύρος πρώην πρόεδρος «Χαφέζ αλ Άσαντ πήρε την εξουσία με τη βία, αυτό το καθεστώς κυβερνά τη χώρα με τη βία και δεν μπορεί να ανατραπεί παρά με τη βία», υπογράμμισε ο συνταγματάρχης.

Στο μεταξύ σήμερα ο Μπραχίμι αναχώρησε από τη Δαμασκό, έπειτα από την τετραήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Συρία, την πρώτη αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Keywords
Τυχαία Θέματα