Συρία: Αυτομόλησε λόγω της «γενοκτονίας»

Ο Σύρος πρωθυπουργός Ριγιάντ Χιτζάμπ αυτομόλησε στην Ιορδανία, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπός του, ωθώντας την κυβέρνηση της Συρίας να ανακοινώσει ότι παύθηκε και ότι αντικαταστάθηκε από έναν υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Χιτζάμπ, ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε την «γενοκτονία» που όπως είπε διαπράττει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και πρόσθεσε ότι προσχωρεί στην "επανάσταση" εναντίον του.

«Ο Χιτζάμπ βρίσκεται σε μια ασφαλή τοποθεσία στην Ιορδανία με την οικογένειά του», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του.

Σε με μια

ανακοίνωση του εκπροσώπου του που μεταδόθηκε από το αλ Τζαζίρα, ο Χιτζάμπ αναφέρει: «Ανακοινώνω σήμερα την αυτομόλησή μου από το δολοφονικό και τρομοκρατικό καθεστώς και ανακοινώνω ότι εντάσσομαι στις τάξεις της επανάστασης για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ανακοινώνω ότι από σήμερα είμαι ένας στρατιώτης σε αυτή την ευλογημένη επανάσταση».

Ο εκπρόσωπος Μοχάμεντ Ότρι ανέφερε πως ο Χιτζάμπ πήρε την απόφαση να αυτομολήσει λόγω των «εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας» στη Συρία, μιλώντας στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ απευθείας από το Αμάν.

Νωρίτερα, μια κυβερνητική πηγή της Ιορδανίας η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί είχε ανακοινώσει πως «ο Χιτζάμπ βρίσκεται στην Ιορδανία με την οικογένειά του».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα